Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2010

Brewdog Trashy Blonde. To ξέρεις… δεν θα πρεπε…



Μέχρι πριν λίγο καιρό, αν έβαζες τις λέξεις trashy blonde στο google, η οθόνη σου θα γέμιζε σελίδες του στυλ: Trashy blonde slut spreads and shows her tight pierced… ή ακόμαΤrashy blonde sandwiched between guys download from… Watch trashy blonde takes a load… και πολλές παρόμοιες αποπλανητικές παραπομπές. Ευτυχώς οι Σκωτσέζοι φίλοι μας στη Brewdog έδωσαν αυτό ακριβώς το όνομα σε μια απ’ τις μπύρες τους και οι ανά τον κόσμο μπυροκριτικές γέμισαν τις πρώτες σελίδες της μηχανής αναζήτησης. Βρε λες ο κόσμος να πίνει περισσότερο μπύρα παρά… Μπαααα…




“Combining attitude, style substance and a little bit of low self-esteem for good measure; what would your mother say? You really should just leave it alone... but you just can’t get the compulsive malt body and gorgeous dirty blonde colour out of your head”
Αυτά όμως γράφουν τ' άτακτα παιδιά της σκωτσέζικης ζυθοποιίας, στις «οδηγίες χρήσεως» για την «πεταχτούλα» της παρέας και μας ξαναβάζουν σε πειρασμό. Μα μόλις 4 βαθμών είναι η πιτσιρίκα… τι να κάνουν μόλις 4 αλκοολικοί βαθμοί;
Σσσσς… έχει άλλα μυστικά στ’ οπλοστάσιό της να σ’ αποπλανήσει η πιτσιρίκα…





“Made with hops specially imported from America and imagination especially imported from Alice in Wonderland”. 

Για να δούμε λοιπόν… Φέρνω την trashy σπίτι μέρα μεσημέρι. Είμαι κι εγώ θρασύς λέτε; Στο οικογενειακό τραπέζι… «Αααα… καινούργια μπυρίτσα;» ρωτά η γυναίκα μου; «Ωραία ετικέτα. Πως τη λέ…»




«Μια ελαφριά μπυρίτσα είναι…», τη προλαβαίνω, « …πιο ελαφριά κι απ’ τις απλές», λέω (κι ούτε εγώ ξέρω τι εννοώ). 



Μέχρι να σερβιριστούν τα μπριζολάκια, σερβίρω την Trashy και μένω σέκος απ’ το φωτεινό της χρώμα… «Αυτή κι αν είναι ξανθιά!» σκέφτομαι.








Σηκώνω το ποτήρι και τη κοιτώ και υπό άλλη γωνία και το χρώμα αν και σκοτεινιάζει λίγο, παραμένει λαμπερό. Ο αφρός της πλούσιος και λευκός, ελαφρά κρεμώδης, πέφτει σχετικά γρήγορα αφήνοντας όμως ένα γεμάτο καπάκι και τα ίχνη του παντού.
Το άρωμά της ξεκινά δροσερό και πιπεράτο, μέχρι ν’ αναδυθούν σε λίγο κι άλλα πιο ντελικάτα αρώματα. Τροπικά φρούτα μας είχαν πει; Γιατί όχι; Ότι κι αν ήταν όμως χάθηκαν τόσο γρήγορα όσο γρήγορα εμφανίστηκαν και τώρα το άρωμα είναι πιο γήινο και βυνώδες. Δοκιμάζω τις πρώτες γουλιές. Ένα τσίμπημα στην άκρη της γλώσσας και τα πλαϊνά και ένα σώμα εκπληκτικά γεμάτο και δεμένο για την κατηγορία της μας επαναφέρει στο παιχνίδι που η πιτσιρίκα μας έχει στήσει χωρίς να το περιμένουμε. Γεύση σχετικά πικρή, με αναμφισβήτητα hoppy χαρακτήρα, αλλά αρκετά ισορροπημένη και ευχάριστη. Επίγευση επίσης πικρή αλλά σύντομη σχετικά.

Εντυπωσιασμένος απ’ την πρώτη εντύπωση, τη παίρνω μαζί μου στο τραπέζι και τη βάζω δίπλα στα ζουμερά μπριζολάκια. Με το φως να πέφτει πίσω της είναι μια θεά. Την απολαμβάνω με μεγάλες γουλιές – τόσο ευκολόπιοτη είναι και σε λίγο, κοιτώντας το άδειο πια ποτήρι κάνω τον απολογισμό.


Ok… Εντυπωσιακή στο μάτι… παιχνιδιάρα στα προκαταρκτικά… καλή παρέα… αλλά της λείπει η προσωπικότητα. Μια ευχάριστη μπυρίτσα είναι, είτε συνοδεία φαγητού είτε μόνη της. Μια hoppy blonde που σε τραβά να την πιείς αλλά και δεν θα κάτσεις και να τη φιλοσοφήσεις. Ιδίως αν έχεις και μια ακόμα δίπλα να σε περιμένει.


Η βαθμολογία μου (πάντα υποκειμενική για το είδος της και με ίσο βάρος για τις 4 κατηγορίες): Εμφάνιση 8.0, Άρωμα 7.5, Γεύση 7.5, Γενικότερη Αίσθηση: 7.0.
Συνολική βαθμολογία: 7.5 στα 10


Στο επόμενο: H τελευταία της τριλογίας… 5am Saint    

3 σχόλια:

  1. To μίνι Φεστιβάλ των Σκωτσέζων Ζυθοποιών καλά κρατεί στην οικία του Chalice ... Ευτυχώς οι επιλογές σου Νίκο έχουν να κάνουν με τις ελαφριές σε αλκοολικούς βαθμούς μπύρες της Ζυθοποιίας και όχι με τις μπύρες-δυναμίτες που μας έχουν συνηθίσει...
    Άλλη μια ενδιαφέρουσα πρόταση που όμως σίγουρα δε θα την βάλω σε προτεραιότητα ...
    Εις αναμονήν και της τελευταίας της τριλογίας ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν το ερώτημά σου είναι "να την ψάξω να τη δοκιμάσω αυτή την Trashy;", η απάντηση είναι όχι... υπάρχουν πολλές άλλες ξανθιές οι οποίες ικανοποιούν σε μεγαλύτερο βαθμό το λάτρη της μπύρας - αν και για τόσο ελαφριά μπύρα είναι εξόχως πλούσια. Αυτό δε σημαίνει όμως πως αν πας σε κάποιο μαγαζί και τη δεις σε κάποιο απ' τα draughts (μαθαίνω πως την έχει πχ η Villa Marietta) τότε αξίζει να γνωριστείτε καλύτερα...

    Πάντως οι Σκωτσέζοι κάνουν πολύ καλή δουλειά στην προβολή των προϊόντων τους, με τις φαντεζί ετικέτες, το ενδιαφέρον site και τις "trashy" περιγραφές τους εκεί, υποστηρίζοντας έτσι τις συνταγές τους. Ας μην ξεχνάμε πως έρχονται να μπουν, με μια πλήρη σειρά μπυρών, σε μια αγορά όπου κυριαρχούν τα μεγαθήρια της αμερικανικής μικροζυθοποιίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σήμερα την δοκίμασα και μπορώ να πώ οτι συμφωνώ με τον Chalice ειδικά εκεί που λέει "Εντυπωσιακή στο μάτι… παιχνιδιάρα στα προκαταρκτικά… καλή παρέα… αλλά της λείπει η προσωπικότητα", αυτό το σχόλιο τα λέει όλα. Βαθμολογία για μένα: Εμφάνιση 7.0, Άρωμα 7.0, Γεύση 7.5, Γενικότερη Αίσθηση: 7.5.

    ΑπάντησηΔιαγραφή