Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Θα 'θελα να 'μουν εδώ… GABF 2010

2010 Great American Beer Festival. Denver Colorado 16-18 Σεπτεμβρίου 2010.
"They came from all over the country to get their hands at the best of the best"
Με 49.000 αναμενόμενους επισκέπτες (τα εισιτήρια - αν και στο όχι ευκαταφρόνητο ποσό των 50$ την ημέρα - εξαντλήθηκαν πολλές εβδομάδες πριν το φεστιβάλ), 2200 μπύρες από 455 αμερικάνικες ζυθοποιίες, 150 κριτές για 79 κατηγορίες, το τριήμερο αυτό φεστιβάλ μπύρας, που οργανώνεται από την ομοσπονδία των ζυθοποιών για 29η φορά φέτος είναι αν όχι ό,τι καλύτερο, σίγουρα ό,τι μεγαλύτερο και μακράν πιο ενδιαφέρον μπορεί κάποιος να παρακολουθήσει.




Το μεγάλο ενδιαφέρον που έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια το GABF αποτυπώνεται στις μεγάλες ουρές ανυπόμονων και αχόρταγων φίλων της μπύρας, μπροστά στα τραπέζια των γκουρού της ζυθοποιίας για να δοκιμάσουν (σε μικροσκοπικές μερίδες όμως) όλες τις τελευταίες τους δημιουργίες. Και ο ανταγωνισμός μεταξύ των ζυθοποιών τα τελευταία χρόνια έχει κάνει τις έτσι κι αλλιώς ευφάνταστες δημιουργίες τους ανάρπαστες μεταξύ των οπαδών τους
Ναι... Θα 'θελα να 'μουν κι εγώ εδώ!

4 σχόλια:

  1. 50 ευρά ημερησίως?
    Δεν παίζει ρε παιδιά! Εκτός και αν πας από το πρωί και φεύγεις το βράδυ κουρούμπελο και με μερικά δωράκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάτσε βρε Glory... Όταν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις απεριόριστο αριθμό από τις καλύτερες ετικέτες όλων των εταιριών, δεν θα τα έδινες; Έστω και για την εμπειρία.
    Εδώ μόλις εμφανιστεί καινούργια μπύρα στην Ελλάδα, πάμε και τη "χτυπάμε" χωρίς να ρωτήσουμε όχι πόσο κάνει, αλλά ούτε και τι έχει μέσα...

    Το αν φύγεις κουρούμπελο εξαρτάται από σένα... σε ανάλογες περιπτώσεις εγώ πάντα έτσι φεύγω... γι αυτό και δίνουν μικροσκοπικές ποσότητες από κάθε μπύρα για να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλές - αυτό είναι το concept. Αν τρελαθείς με κάποια ξανακάθεσαι στην ουρά και ξαναδοκιμάζεις έως τελικής κουρουμπελίασης!
    Αααα... Αν παρατηρήσεις στο βάθος της φωτό (κλικ για μεγέθυνση), τα ατομάκια έχουν και designated drivers, για να πάνε πίσω τα κουρούμπελα.

    Μια που ανοίξατε τη φωτό, κοιτάξετε στο βάθος αριστερά, θα δείτε και το πανό με το Michael Jackson να εποπτεύει το χώρο.
    Η ιδέα του GABF γεννήθηκε όταν ο ιδρυτής του, ο Charlie Papazian, επισκεπτόταν μαζί με το Michael το Great British Beer Festival. Ο Charlie τότε είπε στο Michael "Πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι τέτοιο στην Αμερική" και ο Michael με το κλασσικό φλέγμα του Yorkshire του απάντησε:
    "Good idea, Charlie. But what would you do for the beer?" Αυτά προ του μεγάλου "μπαμ" της Αμερικανικής ποιοτικότατης μικροζυθοποιίας, η οποία και θεωρεί τον MJ ως εμπνευστή και μεγάλο ευεργέτη της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. H φιγούρα του Michael Jackson να "εποπτεύει το χώρο" σαν το μάτι του Θεού, ήταν το πρωτο που πρόσεξα χωρις καν να μεγαλώσω τη φωτογραφία ...

    Πάντως του χρόνου το τεραστιο αυτό Φεστιβάλ στο Ντένβερ θα λάβει χώρα μεταξύ 29 Σεπτεμβρίου και 1 Οκτωβρίου του 2011. Σαν σήμερα δηλαδή θα τελειώνει ...

    Καλό μήνα, επί της ευκαιρίας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μωρέ εγώ θα τα 'δινα τα 50 (δυστυχώς, χιχιχι)αλλά νομίζω ότι είναι πολλά για έναν μέσο πότη...

    Καλό μήνα άρχοντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή