Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Θα ‘θελα να ‘μουν εδώ… 19th Trappist Fest in Niel

Μια πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση που οργανώνεται στη μικρή Βελγική κωμόπολη της Niel (κοντά στην Antwerp) είναι το μικρό Τραππιστικό φεστιβάλ. Η οργάνωση γίνεται από την τοπική Χ.Α.Ν. και είναι υπό την αιγίδα της εκκλησίας και των τραππιστών μοναχών.
Έτσι για ένα διήμερο, μπορεί ο τυχερός (ή ενημερωμένος) επισκέπτης να απολαύσει όλα τα τραππιστικά προϊόντα - τυριά, μπύρες, κλπ - ακόμα κι αυτά που φτιάχνονται μόνο για τους ίδιους τους μοναχούς και δεν κυκλοφορούν στο εμπόριο.




Πολύ θα 'θελα λοιπόν να 'ημουν το περασμένο ΣΚ στη Niel και να δοκίμαζα μια Westmalle Extra, μια Petit Orval ή μια Chimay Doree...
τις εκδοχές των γνωστών μας τραππιστικών αριστουργημάτων, που φτιάχνονται με λιγότερο αλκοόλ (γύρω στο 5%) για να συνοδεύουν οι μοναχοί το φαγητό τους εντός των τοιχών.
Όχι ότι θα με χάλαγε το να δοκιμάσω την Oak Aged έκδοση της La Trappe Quadrupel ή ν' αγοράσω απλά και χωρίς τύψεις μερικές Westvleteren (που κανονικά θα έπρεπε να περιμένω μισή ώρα στο τηλέφωνο για να κλείσω ραντεβού να τις παραλάβω απ' το μοναστήρι... )
Πράγματι... Δεν θα με χάλαγε καθόλου να 'μουν εδώ


( Πηγή: Belgian Beer Board )

1 σχόλιο:

  1. Ρε συ Chalice και μένα δε θα με χάλαγε καθόλου.
    Μήπως να αρχίσετε να οργανώνετε τέτοιες εκδρομούλες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή