Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Left Hand Imperial Stout...


Left Hand Brewing Co. αλλη μια πολυ καλη μικροζυθοποιια απο την αλλη πλευρα του Ατλαντικου και συγκεκριμενα απο το Κολοραντο των ΗΠΑ η οποια δημιουργηθηκε απο την αγαπη των ιδρυτων της για δημιουργια ποιοτικης μπυρας η οπως λενε και οι Αμερικανοι για Craft Beer. Oλα ξεκινησαν τον Δεκεμβρη του 1990 οταν ο αδερφος του DicK Doore, ενας απο τους δυο ιδρυτες της Left Hand, του εκανε δωρο για τα Χριστουγεννα ενα homebrew kit.
Ετσι ξεκινησε ο Dick Doοre να φτιαχνει τις δικες του σπιτικες μπυρες μεχρι που τον Αυγουστο του 1993 οπου και συναντησε ενα παλιο του φιλο τον Eric Wallace, o αλλος συνιδρυτης της Left Hand, ο οποιος ετρεφε και αυτος μεγαλη αγαπη για τις craft beers. Ετσι λοιπον αποφασισαν να φτιαξουν την δικια τους μιρκοζυθοποιια εχοντας και την προτροπη φιλων και γειτονων οι οπoιοι ειχαν δοκιμασει τις σπιτικες μπυρες του Dick και του Εric και ειχαν ενθουσιαστει.

Tον Σεπτεμβριο του 1993 ιδρυουν την μικροζυθοποιια India Peaks Brewing Co. οπου και μετα απο λιγο αναγκαζονται να αλλαξουν το ονομα της μικροζυθοποιιας σε Left Hand Brewing Co. μιας και μια αλλη Αμερικανικη μικροζυθοποιια χρησιμοποιουσε αυτο το ονομα για μια ετικετα της. Το πρωτο batch της Left Hand βγηκε τον Ιανουαριο του 2004 με την ετικετα Sawtooth Ale. Απο τοτε εχουν βγαλει πολλες διαφορετικες ετικετες και εχουν παρει αρκετες διακρισεις σε διαφορα φεστιβαλ.


Εμεις τωρα θα ασχοληθουμε με μια απο τις καλυτερες ετικετες του, την Left Hand Imperial Stout. H I.S. της Left Hand ειναι μια καταμαυρη μπυρα με μπεζ αφρο ο οποιος υποχωρει γρηγορα και αφηνει ενα καπακι μερικων χιλιοστων μεχρι το τελος.

Το αρωμα της ειναι αρκετα malty με δυνατες δοσεις καβουρδισμενης βυνης, σοκολατας και καφε.
Γευση σχετικα γλυκια, με την σοκολατα και τον καφε να κυριαρχουν ενω προς το τελειωμα νοιωθεις και καποια τσιμπηματα απο τον λυκισκο. Γεματο σωμα και αλκοολ 10,4 % ABV. Επιγευση σχετικα ξηρη.

Μια γνησια εκπροσωπος του ειδους η οποια χωρις να εντυπωσιαζει ιδιαιτερα παραμενει μια πολυ καλη Imperial Stout.



Βαθμολογια: 9

2 σχόλια:

  1. Είπα κι εγώ... Δε θα πέσουμε πάλι με τα μούτρα στις Imperial Stouts ??

    Μετά τον Μαύρο Αλβέρτο σήμερα να σου και ο Σπυράκος μας με την αριστερή μούντζα-έμβλημα της Left Hand !! Εύγε άξιο τέκνο της μαυρης κι άραχνης σχολής των Imperial Stouts! Πάντως τρελο-ΜΟΝΚ έτσι που έβαλες το logo της Ζυθοποιίας πάνω πάνω, όποιος μπαινει στη σελίδα θα νομίζει ότι τον μουτζώνουμε!

    Την Left Hand Imperial Stout την έχω δοκιμάσει κατά το παρελθόν. Αν δεν κάνω λάθος μάλιστα, ήταν και από τις πρώτες μπύρες που έφτασαν στα χέρια μου από on line παραγγελία (ίσως ηταν εκείνη η περιπετειώδης παραγγελία που κάναμε με Chalice-Nightfall).
    Εν πάσει περιπτώσει, η μπύρα είναι πολύ καλή, αλλά να σας πω το κρίμα μου την περίμενα καλύτερη! Δεν ξέρω... έτσι μου είχε καρφωθεί. Περίμενα κάτι που θα με εντυπωσιάσει. Τελικά κατέληξα πως είναι απλά μια πολύ καλή imperial stout εφάμιλλη πολλών που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Εγώ θα της έδινα ένα 8,5!

    Η μούντζα όλα τα λεφτά ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ωραία παρουσίαση Σπύρο! :)

    Τελικά, μήπως αρχίσουμε να κάνουμε δώρα homebrewing kits ο ένας στον άλλο τώρα που έρχονται οι γιορτές; Εεε, όλο και σε κανένα γείτονα λιγούρη θ' αρέσουν οι μπύρες που θα φτιάξουμε... το μέλλον φαντάζει λαμπερό :D

    Αν κι εγώ έχω καιρό να δοκιμάσω την Imperial Stout της Left Ηand, θα συμφωνήσω με το Μίχο στο ότι περίμενα κάτι περισσότερο... και μάλιστα πρέπει να της είχα δώσει ακόμα μικρότερη βαθμολογία... Θα το ψάξω και θα επανέλθω :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή