Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

3 "νέοι" Ορίζοντες από τη Νορβηγική Nøgne Ø για το τέλος του 2010 !!

Η Νορβηγική  πειραματική Ζυθοποιία " Άγονη Νήσος" (μετάφραση του ονόματος Nøgne Ø δηλαδή) δεν έχει πάψει ποτέ, από την πρώτη στιγμή που άρχισε να βράζει μπύρα στα καζάνια της (2002), να απασχολεί την μπυροφιλική κοινότητα τόσο της Ευρώπης, όσο και ολόκληρου του κόσμου με τις πρωτοποριακές και καινοτόμες μεθόδους της που αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια πληθώρα εξαιρετικών ετικετών.
Πολλές από αυτές τις ετικέτες αποτελούν την μόνιμη και σταθερή παραγωγή της Ζυθοποιίας, ενώ άλλες συμπληρώνουν κάθε χρόνο το line up παραγωγής της Nøgne Ø, είτε είναι εποχιακές ετικέτες είτε special κομμάτια !

Dark Horizon 3rd edition -  Sweet Horizon -  Red Horizon 

Μια τέτοια special ετικέτα, μια εξαιρετική imperial stout, ήταν και ο πρώτος "Σκοτεινός Ορίζοντας", η Dark Horizon 1st Edition. Η ετικέτα αυτή που βγήκε σε περιορισμένο αριθμό 6000 κομματιών και σε μπουκάλια με αριθμημένη ετικέτα πάνω τους, απογείωσε τη φήμη της ζυθοποιίας και την καθιέρωσε ακόμη πιο σταθερά στη συνείδηση των μπυρόφιλων του κόσμου. Μια υπέροχη Imperial Stout στα τσιμπημένα 16% ABV και 75 IBUs.


"This is ale; it is also a wine, and a coffee drink. We’ve been playful and brewed a hybrid. Do yourself and your friends a favour and share this bottle with those you deem worthy. Dark Horizon is indeed a global brew. Inspiration from the US Midwest, malt from England, bottles from Germany, name from Japan, sugars from Mauritius, hops from the Pacific rim, Yeast from Canada, coffee from Colombia, brewed in Grimstad, Norway."

Ακολούθησε και η Dark Horizon 2nd Edition και αυτή σε περιορισμένο αριθμό, επίσης εξαιρετική που όμως δεν έφτασε ποτέ τα υψηλά στάνταρτς της πρώτης.

Από τον Αύγουστο του 2009 είχε κυκλοφορήσει στην πιάτσα πως 3 νέοι Ορίζοντες ετοιμάζονται από τους Νορβηγούς για το 2010.
Η Nøgne Ø θέλοντας να αποχαιρετήσει τη χρονιά με ένα Γλυκό και Σκοτεινά Κόκκινο Ορίζοντα, επαναφέρει στο προσκήνιο τις 3 αυτές ετικέτες που έβγαλε σε κυκλοφορία αυτό το έτος, αλλά σε διαφορετικό "περιτύλιγμα - συσκευασία" και με σαφώς πιο όμορφα, μικρότερα μπουκάλια (0,25l)  σε μια ομολογουμένως πετυχημένη κίνηση στο beer marketing . Σαν το ηλιοβασίλεμα κάτι, κοκκινωπό και πάντα γλυκό, αλλά συνάμα σκοτεινό, που όταν πέφτει απλά νιώθουμε κι εμείς έτοιμοι να αποχαιρετήσουμε τη μέρα που φεύγει και να υποδεχτούμε τη μέρα που έρχεται.

Αποχαιρετισμός του παλαιού έτους λοιπόν με αυτόν τον ανανεωμένο τριπλό ορίζοντα που μη ξεχνάμε πως έχει σαν βάση τόσο στο όνομα, όσο και στη συνταγή, τους δυο πρώτους Dark Horizons!

Νέοι ορίζοντες και στο beer marketing για τους Νορβηγούς ... !!!



Dark Horizon 3rd Edition, μια Imperial stout στα 15,5% ABV και 100 IBUs

Sweet Horizon, άλλη μια Imperial Stout - Επδόρπιο στα 14% ABV

Red Horizon, μια (Very) Strong ale στα 17% ABV και 75 IBUs.



Skal ... !!!

1 σχόλιο:

  1. Ωωωωωω!
    Εορταστική ζημιά.
    Ακόμα μια απόδειξη οτι ο άνθρωπος που έχει διάθεση και δεν φοβάται να πειραματιστεί μεγαλουργεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή