Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Brew Masters. Τσίτσα, κολοκυθόμπυρα και Ταμαρίλος.

Όπως αναφέραμε σε προηγούμενο post, η σειρά Βrew Masters που προβάλλεται κάθε εβδομάδα στο Discovery Channel (δυστυχώς όχι ακόμη σ' αυτό της Nova) παρουσιάζει τον Sam Calagione της αμερικανικής "εκκεντρικής" μικροζυθοποιίας Dogfish Head, να γυρίζει το κόσμο φτιάχνοντας μπύρες με ασυνήθιστα υλικά και εξίσου ασυνήθιστο στυλ.



Το πρώτο επεισόδιο ήταν αφιερωμένο στην Bitche's Brew, μια μπυρ-ανάμιξη αιθιοπικής και αμερικανικής μπύρας, που θα συνοδεύει την έκδοση του επετειακού άλμπουμ του γίγαντα της Τζαζ, Miles Davis




Περισσότερα εδώ

Θα πίνατε ποτέ μια μπύρα που έχουν φτύσει μέσα; Και όχι μόνο ένας αλλά ολόκληρο το προσωπικό μιας ζυθοποιίας - ακόμα κι αν αυτή είναι η αγαπημένη σας; Μάλλον όχι...

Κι όμως, στο 2ο επεισόδιο των Brew Masters, ο Sanm Calagione ταξιδεύει στο Περού για να δει από κοντά την παραδοσιακή μπύρα από καλαμπόκι της περιοχής, την Chicha, που προκειμένου να ζυμωθεί, οι παλιές "Τσιτσαδόρες" συνεχίζουν να μασάνε οι ίδιες τον καρπό, μια και το σάλιο τους προσθέτει το αναγκαίο ένζυμο που λείπει. Την ίδια διαδικασία θα προσπαθήσουν να ακολουθήσουν, σε μεγαλύτερη όμως κλίμακα στο ζυθοποιίο της Dogfish Head...





Περισσότερα εδώ

Στο 3ο επεισόδιο των Brew Masters, ενώ στη Dogfish Head ετοιμάζονται για την παραγωγή της δημοφιλούς εποχιακής μπύρας από κολοκύθα, ένας φίλος του Sam, ζυθοποιός απ' την Νέα Ζηλανδία, θα ζητήσει τη βοήθειά του για να φτιάξουν μια πρωτοποριακή μπύρα από τον καρπό του παραδοσιακού χριστουγεννιάτικου δέντρου της χώρας του, ένα είδος ντοματιάς, το Ταμαρίλο. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής, μια porter ονόματι Portamarillo η οποία και θα διαγωνισθεί στο μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας της Νέας Ζηλανδίας, το Beervana. Με το Sam να ταξιδέυει στην άλλη άκρη του κόσμου για το διαγωνισμό, η παραγωγή της Punkin Ale συναντά προβλήματα...



Περισσότερα εδώ

1 σχόλιο:

  1. Ωραίος ο Sam!! Πολύ πρωτότυπες και χρήσιμες οι επιλογές του. Στα χνάρια του Beer Hunter κι αυτός!!
    Τα ταξίδια στο Περού και τη Ν. Ζηλανδία σίγουρα παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον αφού φέρνουν στο φως πολύ "σπέσιαλ" συνταγές!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή