Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Craft Brewers Conference 2011

Μια πολύ σπουδαία εκδήλωση στο χώρο της μπύρας ολοκληρώνεται σήμερα στο San Francisco των ΗΠΑ, η Brew Expo America, η μεγαλύτερη έκθεση στο χώρο της μπύρας στην Αμερική και παράλληλα το ετήσιο συνέδριο των ζυθοποιών - Craft Beer Conference - με συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων του χώρου της Craft Beer σκηνής.

CBC2011_logoΣτη διάρκεια του συνεδρίου, από τις 23 έως τις 26 Μαρτίου 2011, έχουν προγραμματιστεί ένας μεγάλος αριθμός παρουσιάσεων-σεμιναρίων, για όλα σχεδόν τα θέματα που μπορεί ν’ απασχολούν κάποιον στο χώρο της ζυθοποιίας. Από θέματα πρώτων υλών – καλλιέργειες λυκίσκου, malting, κλπ - τεχνικές παλαίωσης και αντιμετώπιση προβλημάτων στη διαδικασία της ζυθοποίησης, μέχρι ειδικά θέματα εργαστηρίων, συσκευασίας και προσωπικού. Από σχεδιασμό λειτουργίας μιας νέας ζυθοποιίας ή ενός brew pub, μέχρι στρατηγική πωλήσεων, διανομής και εξαγωγών. Από νομικά και πολιτειακά θέματα μέχρι το οικολογικό αποτύπωμα των επιχειρήσεων.
Σε όλα αυτά τα σεμινάρια, ομιλητές είναι οι ίδιοι οι ζυθοποιοί, οι managers, οι εργαστηριακοί που αντιμετωπίζουν κάθε μέρα τα ίδια τα προβλήματα και βρίσκουν τις πετυχημένες λύσεις. Ξέρω… ακούγεται παράξενο… οι πετυχημένοι στο χώρο μοιράζονται τη γνώση με τους ανταγωνιστές τους; Κι όμως, ναι… γιατί ο κοινός στόχος όλων τους είναι η προώθηση της μικροζυθοποιίας. Γι αυτό και το συνέδριο είναι υπό την αιγίδα της Brewers Assossiation.

craftbrewersconference2011-ken&fritz

Μετά την εναρκτήρια ομιλία, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δυο πιονέρους της craft σκηνής… επί σκηνής! Ο Ken Grossman της Sierra Nevada και ο Fritz Meytag της Anchor, κάθισαν σε δυο αναπαυτικές πολυθρόνες και άρχισαν να θυμούνται τα πρώτα βήματα της μικροζυθοποιίας, 30 χρόνια πριν. Τι ακριβώς είπανε; Ελπίζω το σχετικό βιντεάκι να κυκλοφορήσει σύντομα… Γελάω δυνατά

www.CraftBrewersConference.org

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ενδιαφέροντα ολα αύτά που συμβαίνουν στην άλλη μεριά του Ατλαντικού. Για το όλο θέμα είχα διαβάσει πριν λίγες ημέρες στο beernews.org και χαίρομαι που το ανέδειξε ο αγαπητός μας Chalice μέσα από τους Μπυραματισμούς ...

    “After San Francisco this year, we’re already booked for San Diego next year, then D.C. in 2013, then Denver in 2014, and then I think we’re going to start looking at the Pacific Northwest in 2015.”

    Από πολιτεία σε πολιτεία των ΗΠΑ κάθε χρόνο ... έτσι για να αναδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο ολόκληρη η "craft σκηνή" στο Αμέρικα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή