Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Sierra Nevada Beer Camp. Θα ‘θελα να ‘μουν εκεί...

Με τη Sierra Nevada του Ken Grossman έχουμε ασχοληθεί ουκ ολίγες φορές, είτε με αφορμή τις πολύ καλές μπύρες της – που πλέον μπορούμε να βρούμε και σε πολλές ενημερωμένες κάβες της Ελλάδας - είτε λόγω της ιστορίας της που πάει 30 χρόνια πίσω, στην αρχή του κινήματος της Αμερικανικής craft σκηνής.


Η Sierra Nevada εκτιμώντας και θέλοντας ν’ ανταποδώσει την αγάπη των φίλων της μπύρας, ξεκίνησε πριν μερικά χρόνια το θεσμό του Beer Camp. Μια εκλεκτή πρόσκληση στο κόσμο που αγκαλιάζει την ποιοτική μπύρα και ενδιαφέρεται πραγματικά να γνωρίσει τα μυστικά της ζυθοποιίας.


BeerCamp_Poster


Μια μικρή εκδρομή στις εγκαταστάσεις του Chico για τους λίγους εκλεκτούς που θα λάμβαναν τη “χρυσή” πρόσκληση, με ξεναγήσεις σε όλους τους χώρους της παραγωγής και συμμετοχή στις διαδικασίες ζυθοποίησης, Τα μέλη του Camp με τη βοήθεια των ζυθοποιών της Sierra Nevada, θα σχεδίαζαν και θα έφτιαχναν όλοι μαζί τη μπύρα που ονειρεύονταν, στο 10-βάρελο πιλοτικό ζυθοποιίο. Μια μπύρα που θα κυκλοφορούσε σε περιορισμένη ποσότητα και μόνο draft σε λίγα επιλεγμένα σημεία.
Στα πρώτα camps οι εκλεκτοί ήταν μέλη του χώρου της μπύρας. Αντιπρόσωποι, διακινητές, μαγαζάτορες, δημοσιογράφοι, αλλά και βραβευμένοι homebrewers. Το καλοκαίρι που μας πέρασε όμως, ο Grossman  αποφάσισε να δώσει την ευκαιρία σε δέκα “απλούς” λάτρεις της μπύρας να διεκδικήσουν την πρόσκληση στο φθινοπωρινό Beer Camp, δηλώνοντας συμμετοχή και στέλνοντας ο καθένας ένα βιντεάκι με το οποίο θα περιγράφανε για ποιό λόγο θα έπρεπε να διαλέξουν εκείνους…


beer_camp4_road_trip


Διαβάστε την περιγραφή ενός από τους τυχερούς “κατασκηνωτές” του Chico, εδώ. Μια ακόμη περιγραφή, από το πρώτο camp, το Μάιο του 2008, θα βρείτε εδώ.
Σας αφήνω μ’ ένα βιντεάκι απ’ τους συμμετέχοντες στο φθινοπωρινό Camp, να τραγουδούν το “Sierra Nevada song” με το οποίο “κέρδισε” τη συμμετοχή του ο Dave Mulligan (στη μέση με τη κιθάρα) Γελαστούλης





Το δίχως άλλο… Θα ‘θελα να ‘μουν εκεί! 


Περισσότερα για το Beer Camp στην πρωτότυπη σχεδιαστικά ιστοσελίδα του. Τα τελευταία νέα λένε πως η Sierra Nevada θα κυκλοφορήσει σε συλλεκτικό pack τις καλύτερες από τις 25 έως τώρα "κατασκηνωτικές" παραγωγές. 




Στο πρώτο πακέτο θα μπουν η Juniper Black Ale απ' το 16ο camp, California Common απ' το 8ο camp, μια double IPA ονόματι Ghidorah και μια ακόμη weizenbock αγνώστων λοιπών στοιχείων (μέχρι στιγμής)

1 σχόλιο:

  1. Μακαρι να μπορουσαμε και εμεις να συμμετεχουμε σε μια τετοια "μπυρο-κατασκηνωση" στην ζωη μας!!! Αυτες οι κινησεις ειναι που κανουν του ανθρωπους που αγαπουν την ποιοτικη μπυρα να την αγαπησουν ακομα περισσοτερο και να ερθουν πιο κοντα της, βλεποντας και τον τροπο παραγωγης της αλλα και συμμετεχοντας σε αυτον. Αυτα να τα βλεπουν οι ελληνες μικροζυθοποιοι οι οποιοι ειναι εντελως αποτραβηγμενοι απο το κινο τους (λες και ειναι τοσο μεγαλο...) και δεν τους ενδιαφερει να ερθουν πιο κοντα με αυτο ετσι ωστε και εμεις να μαθουμε απο αυτους αλλα και αυτοι να ακουσουν απο μας τις ιδεες μας, πχ για μια νεα μπυρα. Εδω ολοκληρη Sierra Nevada οργανωνει τετοιες εκδηλωσεις που ειναι και η 2η μεγαλυτερη μικροζυθοποια στην Αμερικη γιατι δηλαδη να μην κανει κατι παρομοιο πχ η Septem...

    ΑπάντησηΔιαγραφή