Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

"Είδη" μπύρας στη Γερμανία ... Τί μπέρδεμα !!

Αναμφισβήτητα η Γερμανία αποτελεί το μέρος όπου παράγονται τα περισσότερα διαφορετικά είδη μπύρας στον κόσμο.


Η τεράστια κουλτούρα και παράδοση αιώνων στην παρασκευή μπύρας, αλλά και οι ξεχωριστές και ιδιαίτερες επιμέρους παραδόσεις και συνταγές ανά γεωγραφικό διαμέρισμα μέσα στην ίδια τη Γερμανία, έχουν σαν αποτέλεσμα την ύπαρξη πάρα πολλών διαφορετικών ειδών μπύρας που ακόμη και ο πιο έμπειρος μπυροπότης αγνοεί ή αδυνατεί να κατανοήσει.

Σε πολλές περιπτώσεις δίνονται διαφορετικά ονόματα για τον ίδιο τύπο μπύρας και αυτό έχει να κάνει καθαρά με την διαφορετική περιοχή που παράγεται η μπύρα αυτή. Αυτή η έντονη τοπικιστική φιλοσοφία των Γερμανών πάνω στην κατανάλωση μπύρας ευθύνεται στην πραγματικότητα για όλη αυτή την πληθώρα ονομάτων και διαφορετικότητα των ετικετών σε σημείο που και οι ίδιοι οι Γερμανοί πολλές φορές να αγνοούν κάποια είδη μπύρας ή για την ακρίβεια κάποιες πολύ εξειδικευμένες ονομασίες, ακόμη και μέσα στην ίδια τους τη χώρα.



Για όσους έχουν ταξιδέψει στη Γερμανία και έχουν επισκεφτεί διαφορετικά γεωγραφικά διαμερίσματα απ' άκρη σε άκρη της χώρας όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα φαινόμενο όπου το έχουν βιώσει για τα καλά, ειδικά μάλιστα όταν έρχεται η ώρα και πρέπει να ανοίξουν τον μπυροκατάλογο ενός μαγαζιού για να παραγγείλουν ...



Prost ... !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου