Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Νέα Ελληνική Μπύρα ?? "Savazius Brown 8.1" ! Η Βελγική Μπύρα ελληνικών συμφερόντων!!

Η μπύρα SAVAZIUS BROWN 8.1 (belgian beer) είναι νέο προϊόν στην ελληνική αγορά από τη ΣΑΛΠΑΝ Ε.Π.Ε ( Αμφιτρύονος 65, 11854, Πετράλωνα-Αθήνα, Τηλ: 210 3471339, Fax: 210 3471031 )


Είναι προϊόν διπλής υψηλής ζύμωσης (με επαναζύμωση στο μπουκάλι), γεγονός στο οποίο οφείλει την υψηλότερη απ'ότι συνήθως περιεκτικότητα αλκοόλ.

Παράγεται και εμφιαλώνεται στο Βέλγιο, όπου η παραγωγή ζύθου αποτελεί παράδοση αιώνων.

Όπως όλες οι γευστικές μπύρες, σερβίρεται κρύα, αλλά όχι παγωμένη. Η ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματός της είναι 4-8ºC. Κατά το σερβίρισμα χρησιμοποιείστε κρύο ποτήρι (όχι ζεστό, ούτε παγωμένο).


Ο Σαβάζιος ήταν θεός των Θρακών, τη λατρεία του οποίου μετέφεραν οι μεταναστεύσαντες Φρύγες όταν εγκαταστάθηκαν στην Ανατολία. Στις αναπαραστάσεις του, όπως στα νομίσματα της εποχής του Ρωμαίου αυτοκράτορα Γορδία ΙΙΙ, απεικονίζεται έφιππος. Σε διαφορετικές περιοχές έχει συνδεθεί ή/και ταυτιστεί με διαφορετικές θεότητες (Απόλλωνα, Δία, Βααλ), οι ελληνιστικές πηγές όμως τον ταυτίζουν με τον Διόνυσο. Η λατρεία του έφτασε στη Ρώμη, κι έτσι εξαπλώθηκε σε όλα τα υπό ρωμαϊκή κατοχή εδάφη, με ιδιαίτερη έξαρση στη Γαλατία.
Γνωστός επίσης και με τα παρακάτω ονόματα, μεταξύ άλλων: Σαβάδιος, Σαάζιος, Σάβος, Σεβάζιος. Οι καταλήξεις -διος, -ζιος έχουν κοινή ρίζα με το όνομα του Δία (-deus, -zeus στα λατινικά). Το όνομα του ίσως να προέρχεται από τις ινδο- ευρωπαϊκές ρίζες: *sap- (γεύομαι)και *sab-(χυμός), ενώ στα Ιλλυρικά η μπύρα ονομαζόταν σαβάια ή σαβάιουμ !!!

Άντε να δούμε τι άλλο θα δούμε ...

Προς το παρόν, από ό,τι βλέπω θα τη βρείτε στο "EL REY Alobar" στο Χαλάνδρι, ενώ η εταιρία δραστηριοποιείται και στις Κυκλάδες και ψάχνει για συνεργάτες διανομής στην Αττική !!

Pache ... !!!
&
Εις Υγείαν ... !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου