Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

The Session Project. Διαμπλογκολογίες περί μπύρας

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα projcts στο διαδίκτυο, του οποίου το ενδιαφέρον και η αξία έχει πλέον αναγνωρισθεί από τα τέσσερα και πλέον χρόνια ζωής του, είναι το "The Session Project"
Πνευματικό παιδί των Stan Hieronymus (Appellation Beer) και Jay Brooks (Brookston Beer Bulletin), το Session μετρά ήδη 51 μήνες ζωής, ήτοι 51 θεματολογίες περί μπύρας για τις οποίες αναρτήθηκαν οι απόψεις πολλών bloggers στο διαδίκτυο.


Το σκεπτικό είναι απλό... Κάθε μήνα επιλέγεται ένα θέμα πάνω στη μπύρα και όλοι οι bloggers που συμμετέχουν στο "Session" δημοσιεύουν στο blog τους, την πρώτη Παρασκευή του μήνα, ένα άρθρο πάνω στο θέμα (εξ' ου και ο υπότιτλος: Beer Blogging Friday). 
Ο συντονιστής κάθε φορά του "Session" μαζεύει όλα τα posts που δημοσιεύθηκαν σε κάθε blog και κάνει μια σύνοψη του θέματος. Αναδεικνύονται έτσι πολλές ενδιαφέρουσες όσο και διαφορετικές απόψεις πάνω στο ίδιο θέμα, από bloggers που προέρχονται από διαφορετικές κοινωνίες, σχολές και νοοτροπίες, προς ευχαρίστηση των πολλών ακόμα φίλων της μπύρας που παρακολουθούν το project. 
Μια γιορτή θα έλεγα του beer blogging που εκμεταλλεύεται στο έπακρον τον κοινωνικό χαρακτήρα του διαδικτύου.

Παρακάτω παραθέτω τον πλήρη κατάλογο των θεμάτων που φιλοξενήθηκαν στο "The Session" από τον Μάρτιο του 2007 μέχρι σήμερα, όπως δημοσιεύεται στο Brookston Beer Bulletin 





1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετικό το project των καταπληκτικών αυτών μπυρο-μπλογκάδων το οποιο πήρα πρέφα και παρακολουθώ εδώ και ενάμισυ χρόνο ( ίσως και παραπάνω) τώρα ...
    Το τελευταίο θέμα πάντως με τα Τυριά ήταν πολύ μα πολύ χρήσιμο και ενδιαφέρον ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή