Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

7η HORECA 2012, 4-7 Φεβρουαρίου :: μαζί και το 1ο HORECA Beer Festival

Σε 5 μήνες από τώρα θα πραγματοποιηθεί η 7η HORECA, αλλά με μια καινοτομία όσον αφορά τη μπύρα αυτή τη φορά! Πάντοτε και κατά τα προηγούμενα χρόνια η παρουσία της μπύρας ανάμεσα στους εκθέτες της HORECA δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητη, αφού είχαμε συμμετοχές που καθε φορά πλήθυναν!


Για τη φετινή διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί στις 4-7 Φεβρουαρίου 2012 στο κλασσικό πλέον ΕΚΘΕΣΙΑΚΌ ΚΈΝΤΡΟ στα Σπάτα , το METROPOLITAN EXPO, οι διοργανωτές ( FORUM A.E.) σκέφτηκαν τη διοργάνωση και του πρώτου Φεστιβάλ μπύρας HORECA !

Όσοι από μας δεν πάμε εκείνες τις μέρες ( 4-5 Φεβρουαρίου) στην Bruges του Βελγίου για το ομώνυμο Φεστιβάλ, θα έχουμε τουλάχιστον μια παρηγοριά αυτό της HOtelREstaurantCAfe!

Καλά ντε ... μη βαράτε !! Απλά, μια εφιαλτική σκέψη πέρασε στα πεταχτά από το μυαλό μου και είπα να τη μοιραστώ μαζί σας !
  
1ο HORECA Beer Festival

Η μπύρα θα καταλάβει εξέχουσα θέση στην 7η HΟRECA καθώς στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί το 1ο Festival Μπύρας με στόχο την ανάδειξη του προϊόντος και την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου σε ότι αφορά στην μπύρα και την θέση της στην αγορά των ποτών.

HORECA Beer Festival είναι η επίσημη ονομασία του event και θα διεξαχθεί παράλληλα με την έκθεση ΗORECΑ από 4-7 Φεβρουαρίου στο Metropolitan Expo.

Για 4 ολόκληρες μέρες η μπύρα -το πλέον δημοφιλές και ανερχόμενο αλκοολούχο ποτό της εποχής- θα βρεθεί στο επίκεντρο ενός πρωτοποριακού φεστιβάλ, που στόχο έχει να ενημερώσει σωστά και υπεύθυνα όλους τους επαγγελματίες της Μαζικής Εστίασης για τα διαφορετικά είδη και τα γευστικά χαρακτηριστικά τους, τις τεχνικές του σωστού σερβιρίσματος (για draft και μπουκάλι), τους αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς αλλά και να παρουσιάσει πρωτότυπες συνταγές μαγειρικής με μπύρα!
     Το πρόγραμμα του 1oυ ΗORECA Βeer Festival θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ::

Ειδικά σεμινάρια γευσιγνωσίας για τους επαγγελματίες του κλάδου
Κατάρτιση της σωστής λίστας για μπύρες
Γευστικά ταιριάσματα μπύρας και εδεσμάτων - Beer & Food pairing
Γευστικές δοκιμές διαφορετικών ειδών μπύρας
Τυφλές δοκιμές - διαγωνισμοί
Μαγειρική με μπύρα
Παρουσιάσεις νέων brands


Η HORECA είναι η μεγαλύτερη και πληρέστερη έκθεση στην Ελλάδα για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση, η μόνη που ενώνει σε ένα κορυφαίο εμπορικό γεγονός όλους τους επαγγελματίες του Τουρισμού και της Γαστρονομίας συμβάλλοντας έτσι στην αναβάθμιση του Τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Η επόμενη 7η Διεθνής Έκθεση HORECA θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 7 Φεβρουαρίου 2012, στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO μετά από την οριστικοποίηση της σχετικής συμφωνίας της διοργανώτριας εταιρείας FORUM AE με τη Διεύθυνση του εν λόγω εκθεσιακού κέντρου.

Όλοι στη HORECA το Φλεβάρη .... 
Μην λείψει ΚΑΝΕΝΑΣ ...!!!!


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 24/01/2012
Δείτε εδώ το ακριβές πρόγραμμα εκδηλώσεων
κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ

6 σχόλια:

  1. τελικα για ολους εχει ο Θεος...
    δυστηχως ειμαι απο αυτους που λογω εργασιας δεν θα παρευρεθουν στην ρομαντικη Μπρυζ οποτε θα παραρηγορηθω με την ΧΟ.ΡΕ.ΚΑ.κατι ειναι κ αυτο...
    Αλλωστε ειναι τοσο κοντα που σκεφτομαι να νοικιαζω κ την σοφιτα για τους μακρυνους επισκεπτες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ότι η μπύρα "εισβάλει" όλο και με περισσότερες αξιώσεις στο χώρο της μαζικής εστίασης, ακόμα και στην Ελλάδα είναι κάτι που το διαπιστώνουμε καθημερινά τον τελευταίο χρόνο.

    Όλο και περισσότερα άρθρα διαβάζουμε γι αυτήν σε έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Αφιερώματα όχι πια μόνο στη "χρυσή θεά" αλλά στην ιστορία και την κουλτούρα της μπύρας, την ποικιλία και πολυπλοκότητά της, τις πολλές και πρωτότυπες δυνατότητές ταιριάσματος που έχει με το φαγητό, μέχρι και τις θετικές επιπτώσεις που έχει η ήπια κατανάλωσή της στην υγεία.

    Η όλο και μεγαλύτερη προβολή της μπύρας σε μια μεγάλη έκθεση και στην Ελλάδα, όπως η HORECA, είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα, αρκεί η προβολή να είναι ουσιαστική και καινοτόμος. Ας ελπίσουμε πως το φεστιβάλ μπύρας που θα φιλοξενηθεί στην HORECA θα διαφέρει από την λαϊκή πανήγυρη που διαδραματίζεται αυτές τις μέρες στο ΣΕΦ, όπου η μπύρα είναι απλά η γαρνιτούρα (μην πω δικαιολογία) σε μια κατά τα άλλα ανεκδιήγητη παράσταση.

    Ας ελπίσουμε πως τα περί σεμιναρίων γευσιγνωσίας, beer & food pairing, κλπ να μην αποτελέσουν ακόμα μια φορά απλά όχημα προβολής των συγκεκριμένων μεγάλων του χώρου, που θέλουν σώνει και καλά να μας πείσουν για την πλήρη γκάμα μπυρών που έχουν στο portfolio τους, αλλά να είναι πιο ουσιαστική, στοχεύοντας στην επιμόρφωση του κοινού και την προώθηση της κουλτούρας της μπύρας.

    Ας ελπίσουμε πως οι μικροζυθοποιοί θα έχουν παρουσία, αναδεικνύοντας αυτή την εναλλακτική πρόταση, αλλά ακόμα περισσότερο ελπίζω, να μπορέσει να δωθεί η ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και νέα προϊόντα, νέες σχολές, νέες πρακτικές.

    Θα ήθελα να δω νέους κι ευέλικτους εισαγωγείς, θα ήθελα να δω μαγαζάτορες που ψάχνουν να κάνουν κάτι έξω απ' τα συνηθισμένα.
    Και ναι, θα ήθελα πολύ να δω να υλοποιούνται οι σκέψεις που ακούω τις τελευταίες μέρες για μια δυναμική παρουσία του home brewing στα πλαίσια του φεστιβάλ, μια και το 'χω πει πολλές φορές, όλες οι μεγάλες αλλαγές στο χώρο της ποιοτικής μπύρας που συνέβησαν σε Ευρώπη και Αμερική τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησαν από ταλαντούχους homebrewers και πεισματάρηδες μικροζυθοποιούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν εννοεις φιλε Γιάννη ( mantz) ποιοι θα ναι οι συμμετέχοντες απο μεριάς μπύρας, εγώ γνωρίζω μόνο λιγα πραγματα !
    Δεν ξερω αν ανακοινωθηκε επισημα πουθενα αλλου κατι παραπάνω με ειδικό δελτίο τύπου !

    http://www.horecaexpo.gr/en/press_releases/1st-horeca-beer-festival-whole-beer-world-trade-show

    http://www.youtube.com/watch?v=HbZmpOR1ooI

    Αν και ολα αυτά τα έχουμε αναφέρει απο Σεπτέμβριο οπως βλέπεις ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανακοινώθηκε επιτέλους το ακριβες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του Φεστιβαλ μπύρας στη HORECA ::
    http://www.horecaexpo.gr/events/horeca-beer-festival

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θα ερθει κανεις κατα εδω?
    αν ειναι να κανονισουμε να βρεθουμε,
    εμεις οπως ειχα πει θα κανουμε το τοπικο ρεπορταζ οσο οι ΄΄αλλοι'' θα βολταρουν στα καναλια της Μπρυζ....αχχ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μολις επικοινωνησα με την εταιρεια Forum AE που ειναι υπευθηνη για την οργανωση της εκθεσης,
      λοιπον:
      εισοδος ελευθερη... αμα εισαι επαγγελματιας.
      εισοδος 15 ευρω... αμα δεν εισαι.

      Διαγραφή