Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

'Ενα μεσημέρι στης Andechs κ στου Ayinger τα μέρη ...


Δυο ζυθοποιιες οροσημο για κάθε λατρη της Γερμανικης ποιοτικής μπυρας.Δυο διαφορετικα καζανια που παραγουν όμως με την ιδια αφοσιωση κ μερακι εξαιρετικο ζυθο όπως αλλοτε στην Βαυαρια.
Βρισκονται χαμηλα στον νοτο της Γερμανιας ενώ είναι απολυτα εναρμονισμένες με το περιβαλον κ την παραδοση δινοντας ετσι μεγαλυτερη βαρυτητα στο προιον που παραγουν.
Ιδανικος προορισμος για μονοημερη εκδρομη λοιπον,κ γιατι όχι κ στα δυο…?


Μιση ωρα απεχει με το τρενακι -από το Μοναχο- το χωριο Aying,εκει από το 1878 εδρευει η ομωνυμη ζυθοποιια που χαρακτηριζεται μικρο-μεσαιου μεγεθους ενεκα περιορισμενης παραγωγης.





Αυτο βεβαια δεν την εμποδιζει να εξαγει προιοντα σε αρκετα μερη του κοσμου κ μαλιστα να χαιρουν μεγαλης ανταποκρισης ενεκα της αριστης ποιοτητας που τα χαρακτηριζει.
 
Απαρτιζεται από τις εγκαταστασεις παραγωγης κ το ξενοδοχειο/εστιατοριο που χρησιμεύει ως ορμητήριο των επισκεπτων.


Σχεδον καθημερινα κ κατόπιν συνενοησης πραγματοποιούνται ξεναγησεις στους χωρους παραγωγης δινοντας ετσι την δυνατοτητα στον επισκεπτη να γνωρισει από κοντα την ολη διαδηκασια κ να γευτει φρεσκια μπυρα από την πηγη.
Εμεις δυστηχως δεν ειχαμε προνοησει για κατι τετοιο.Αρκεστηκαμε σε μια απλη επίσκεψη κ περιηγηθήκαμε στο χωριο,στο ξενοδοχειο κ στο πανδοχειο/beer garden που βρισκεται ακριβως μπροστα.
 
Οι κανουλες ποτιζαν συνεχως τους διψασμενους επισκεπτες που απολαμβαναν την νοστιμοτατη κουζινα κατω από τα δεντρα.


Πραγματι κ μονο η αισθηση ότι βρισκεσαι διπλα από τα καζανια παραγωγης κανουν την μπυρα στο ποτηρι σου πιο νοστιμη κ εσυ εχεις κάθε λογο να νιωθεις περηφανος εχοντας εκπληρωσει έναν ακομα διακαή ποθο….Prost!!


Αφηνουμε λοιπον το ομορφο κ πεντακαθαρο Aying κ κατευθυνόμαστε δυτικα προς την λιμνη Ammersee η οποια απεχει 50 περιπου λεπτα με το τρενακι από το Μοναχο.Εκει θα αποβιβαστουμε στο χωριο Herssching οπου θα παρουμε το λεφωρειο για το μοναστηρι της Andechs.


Μην φανταστειτε καποια μεγαλη αποσταση,μερικα χιλιομετρα (6) μονο απεχει,αν ειστε ανθρωπος που αγαπα την πεζοπορια η διαδρομη θα σας μαγεψει καθως είναι απολυτα πρασινη με συνεχη θεα στην λιμνη.
Το μοναστηρι ιδρυθηκε το 1455 από Βενεδικτινους μοναχους κ η παραγωγη μπυρας δεν αργησε να ‘ρθει για τους γνωστους λογους νηστειας κτλ.
  
Βρισκεται στον μοναδικο λοφο της περιοχης κυριολεκτικα βουτηγμενο στο πρασινο κ προσφερει απιστευτη θεα στα γυρω λιβαδια.
  
Απαραμιλης ομορφιας το εσωτερικο δειχνει την αφοσίωση των μοναχων αλλα κ την οικομονικη τους δυναμη που απεκτησαν με την παροδο των χρονων.


Περαν του κυριως ναου κ των κοιτωνων υπαρχουν ακομα το καταστημα πωλησης αναμνηστικων/δωρων/αξεσουαρ μπυρας κτλ, 2 beer garden που λειτουργουν self service,
  

ένα ακομη μικροτερο στην εισοδο,


το κυριως εστιατοριο
  
κ δυο ακομα εσωτερικές σαλες μεγαλης χωρητικοτητας οπου μπορει ο επισκεπτης να απολαυσει την μπυρα κ το φαγητο του.


Ποταμι κυριολεκτικα ηταν οι κανουλες,ετρεχαν ασταματητα προσπαθωντας να χορτασουν ποιοτικο ζυθο τους εκατονταδες επισκεπτες οι οποιοι κατευθαναν κατά δεκαδες ομολογω.
  
Tιμες φθηνοτατες για την ποιοτητα της μπυρας η οποια απλα δεν υπαρχει!!



Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Η...κυριολεκτικα,Ισως μια από τις δυο καλυτερες σταρενιες σε βαρελι απ ‘σες εχω δοκιμασει…


Σε αντιστοιχα επιπεδα ηταν η ποιοτητα κ η ποσοτητα των εδεσματων.Νομιζω ότι αξιζουν συγχαρητηρια για την σωστη δουλεια που κανουν,χαιρεσαι να εισαι επισκεπτης/πελατης.
  
Η ατομικη μας καταναλωση κυμάνθηκε κ εδώ σε ψηλα επιπεδα καθως εξι ποτηρια αδειασαν σε διαστημα λιγοτερο της 1,5 ωρας…χε,χε... Σιγα που θα εφτανα εως εδώ κ θα δοκιμαζα απλως….ξανα χε,χε..χικ…


Μειναμε απολυτα ευχαριστημενοι κ απο αυτην την επισκεψη μας κ ποτισμενοι φινο υγρο σιτάρι μεχρι τα κόκαλα πηραμε το δρομο της επιστροφης…

Καπου εδώ τελιωνουν οσα μπορεσαμε να σας μεταφερουμε από την 4ημερη επισκεψη μας στο Μοναχο κ στα περιξ του.
Ελπιζουμε να βρειτε κατι χρησιμο στα γραφομενα μας κ γιατι όχι να αποτελεσουν αφορμη για το επομενο μπυροταξιδι σας…
Την αγαπη μας σε ολους σας,
Weissman-WeissAnna.

 

4 σχόλια:

  1. Ένα εξαιρετικό μπυρορεπορτάζ για ένα πανέμορφο μπυροταξίδι, σε δυο μοναδικούς μπυροπροορισμούς, από τους δυο καλούς μας μπυροφίλους :)

    Μπορεί κάποιοι που ζήλεψαν με το ραπόρτο για το Μόναχο, να ζηλέψουν τώρα ακόμα περισσότερο, αλλά έτσι είναι αυτά. Ο Weissman και η Weissanna μας δίνουν ιδέες και έμπνευση για τα επόμενα ταξίδια μας. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mprabo sas paidia, panta tetoia! Eithe na eklphrwnete ta mpyro-oneira sas!

    Panemorfo to teleiwma auths ths exairetikhs tetraplhs anaforas sto taxidi sas!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω πολλά να πω, ίσως γιατί μάλλον νιώθω πολλά περισσότερα από αυτά που μπορεί να πει η γλώσσα !!

    Θα αρκεστώ σε ένα λιτό, πλην όμως άκρως ΑΛΗΘΙΝΟ ... ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ...για όλο αυτό το υπέροχο ταξίδι γεύσεων, αρωματων, χρωμάτων, συναισθημάτων !!
    Προσωπικά προσπάθησα -και θεωρώ πως κατάφερα- να σε ακολουθήσω νοητά Γιώργαρε και στα 48 ποτήρια σου !!!

    Μάλλον για αυτό έχω γίνει ντίρλα κι εγώ .... χαχαχαχαχα !!

    Prost λοιπόν .... και εις ανώτερα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπράβο ρε παιδιά , μας ταξιδέψατε κι εμάς! Ευχαριστούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή