Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Liste der Brauereien in Bayern

... πεντακοσιες εννενηντα + μια, ειναι πολλες ...??

Η λίστα περιλαμβάνει όλες τις ενεργές ζυθοποιεία στη Βαυαρία, ταξινομημένες κατά περιοχη οπως αυτες αναγράφονται.Στις αρχές του 19ου Αιώνα, υπήρχαν σχεδόν 30.000 ζυθοποιεία στη Βαυαρία, μεταξύ των οποίων πολλα που θεωρουταν ζυθοποιεία, αλλα το μεγεθος κ η παραγωγη ηταν τοσο μικρη που ισως ο τιτλος να ηταν τιμητικος καθως τα περισσοτερα παρηγαγαν μπυρα αποκλειστικα κ μονο για δικη τους καταναλωση η' εστω να προμηθευσουν τα πανδοχεια του χωριου। Επισης σχεδόν κάθε μοναστήρι είχε το δικό του ζυθοποιείο πραγμα που περιπλέκει λιγο το θεμα σχετικα με τον ακριβη αριθμο.Ετσι φτανουμε στο 2008 οπου κ εγινε η πιο προσφατη επισημη καταγραφη από την Ομοσπονδιακη Στατιστικη Υπηρεσια να μετραμε 627 ζυθοποιίες !!!


Η περιοχή της Φρανκονιας ομως εξακολουθεί να έχει περισσότερα από 300 ζυθοποιεία κ συνεπως την υψηλότερη πυκνότητα σε αριθμο ζυθοποιείων ανα περιοχη στον κόσμο.Πιο συγκεκριμενα η περιοχη της Άνω Φραγκονίας με την πόλη του Μπάμπεργκ κρατουν εδω κ πολλα χρονια τα σκηπτρα!

... ας ευχηθουμε να τις δουμε ΟΛΕΣ!!!


 (Πηγή :: βικιπεδια)

1 σχόλιο:

  1. Εκτός από ασπιρίνες και ποδόσφαιρο αυτή η περιοχή έχει τρελά πράγματα να επιδείξει από άποψη μπύρας και ζυθοποιίησης ! Οι άνθρωποι ζουν με την μπύρα κυριολεκτικά, όπως σε όλη τη Γερμανία άλλωστε !!

    Εγώ δε θα ευχηθώ, όπως έκανε ο Γιώργης μας, να τις δω όλες, αλλά σίγουρα θα ευχηθώ να δω μερικές από αυτές που εδώ και χρόνια αποτελούν εκ των βασικών στόχων .... και που μετά το ρεπόρτο στο Μόναχο άρχισαν πάλι να γαργαλούν τις αισθήσεις μου πολύ πιο έντονα !

    Prost λέμε ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή