Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Πάμε Brew Pub?

Και ποιος απ' τους λάτρεις της μπύρας που συχνάζουν εδώ στους Μπυραματισμούς δεν θα πέταγε τη σκούφια του σε μια τέτοια προοπτική. Να μπορούσε να επιλέξει για την έξοδό του ένα pub που όχι μόνο να προσφέρει καλή, φρέσκια μπύρα, αλλά και να την φτιάχνει εκεί, δίπλα στα μάτια του πελάτη... άντε και στο πίσω δωμάτιο δε θα μας χάλαγε.


Κάποιες απ' τις καλύτερες μικροζυθοποιίες σε όλο το κόσμο έχουν ξεκινήσει σαν brewpubs. Ποιά να πρωτοσκεφτώ; Την Dogfish Head, που ξεκίνησε το 1996 απ' το μικρό pub στο Rehoboth Beach, όπου ο Sam πειραματιζόταν με τα 12-γάλονα batch του μικρού, αυτοσχέδιου συστήματός του; Την Pizza Port, την Dark Horse, τη Russian River?... για να πω τις πιο γνωστές απ' τις Αμερικανικές, την Dieu du Ciel στον Καναδά, την Birrificio Lambrate στην Ιταλία ή τα αμέτρητα brewpubs στη Γερμανία; Την χλιδάτη Eataly's Birreria στη Νέα Υόρκη ή το τέως brew pub της γλυφαδιώτικης Bayern ή της Craft στους Αμπελόκηπους; (όπου πλέον τα βαρέλια είναι μόνο για ντεκόρ)


Όπου κι αν βρίσκεται ένα brew pub, πάντα θα προσελκύει μ΄ ένα μαγικό τρόπο τους λάτρεις της μπύρας...  



Όπως αναφέραμε και στο πρόσφατο post μας, η όλο και ανερχόμενη μικροζυθοποιία στην Ελλάδα και οι ανεξάρτητες ετικέτες που έχουν κάνει τελευταία την παρουσία τους, αντικατοπτρίζουν ένα όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον των Ελλήνων για ποιοτική μπύρα, για μπύρα με προσωπικότητα που πλέον πρωταγωνιστεί και όχι συνοδεύει.

Με ανυπομονησία περιμένουμε τις εξελίξεις, τόσο στο διαγωνισμό homebrewing που διοργανώνει η Septem και το Beer.gr, αλλά και παρακολουθούμε τις νέες δημιουργίες που ετοιμάζονται να βγουν απ' τα καζάνια της Σαντορινιάς Donkey.


Σ' αυτή την συγκυρία, έρχεται κι ο Λουκάς Παπαχαραλάμπους, απ' τη Θεσσαλονίκη, να δημοσιεύσει την παρακάτω αγγελία:


"Ζητούνται συνέταιροι-συνεργάτες φίλοι της μπύρας, για τη δημιουργία μονάδας παραγωγής σε επίπεδο pub ή micro brewery, με υφιστάμενο μηχανολογικό εξοπλισμό. Ο τελευταίος αποτελείται από ένα ολοκληρωμένο σύστημα τριών δεξαμενών (3-vessel brewhouse- ελληνιστή βρασσαρία), με χωρητικότητα βραστήρα 17hl. Για περισσότερες πληροφορίες pyrgos.beer@gmail.com, ή 6984 807464."


Τι να πούμε; Καλή επιτυχία Λουκά κι ευχόμαστε σύντομα να δούμε αυτά τα καζάνια σε λειτουργία. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου