Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Cartoon Series No 2 :: De Struise Catso

Belgian Blond Ale 5% fermented 
with French Saison Yeast ...


Πριν λίγο καιρό είχαμε αναφερθεί εδώ μέσα στους Μπυραματισμούς στην 2η ετικέτα της σειράς "Cartoon Series" των Βέλγων της Struise με το όνομα Catso. Μια ετικέτα που ήρθε ως συνέχεια της 1ης ετικέτας με το όνομα Motuecha!


Ένας συνδυασμός λοιπόν της μαεστρίας των Βέλγων ζυθοποιών της Struise μαζί με τις πινελιές δεξιοτεχνίας του καρτουνίστα Arne Frantzel !!(στον οποίο αναφερθήκαμε και πρόσφατα)
Ασφαλώς 2 τομείς που ο κόσμος λατρεύει, πόσο μάλλον όταν συνδυάζονται για να προκύψουν αυτά τα πολύ όμορφα και ασφαλώς συλλεκτικά αρτιστίκ μπουκάλια!


Και στα δυο μπουκάλια της σειράς φιγουράρουν τα πρωτοπαλίκαρα της Struise, ο Urbain Coutteau και ο Carlo Grootaert !!

Εδώ στους Μπυραματισμούς, όταν ξεκινάμε κάτι φροντίζουμε πάντα να το συνεχίζουμε εφόσον έχουμε τη δυνατότητα. Έτσι και αυτή τη φορά, το δεύτερο μπουκαλάκι της σειράς έφτασε στα χέρια μας κι έτσι σήμερα θα έχουμε ακόμη μια αφορμή να ταξιδέψουμε στο Βέλγιο και στην αγαπημένη μας ζυθοποιία της De Struise ...



De Struise Catso
στα 5% ABV


Ξανθοχρυσαφί το χρώμα της, τυπικό χρώμα μιας "ξανθιάς" belgian ale! Αφρός εξαιρετικός, λευκός πέφτει από την αρχή στητός και αφήνει σταδιακά τα αποτυπώματά του στα τοιχώματα του ποτηριού!

Άρωμα :: ενδιαφέρον από κάθε άποψη το άρωμά της και μαζί αρκετά περίπλοκο. Η συνολική εντύπωση που σου αφήνει πάντως είναι θετικότατη. Malts μαζί με πορτοκάλι και λάιμ κατά βάση μπλέκονται όμορφα με μια δυνατή πικάντικη αίσθηση μπαχαριών, όπως πιπέρι, αλλά και ανεπαίσθητα κανέλα όσο η μπύρα ζεσταίνεται! Μια γνώριμη από πολλές βελγικές ετικέτες παρουσία κόλιανδρου υπάρχει, ενώ με την άνοδο της θερμοκρασίας μπαίνει και ολίγον βοτανο-χορταράκι, έτσι γιατί πρέπει μιας και εκεί στη Struise αν δεν βγάλουν κάτι πολύπλοκο δεν τολμούν αν το εμφιαλώσουν.

Γεύση :: μια ανάλογη αίσθηση στη γεύση, αλλά σαφώς λιγότερο πολύπλοκα τα πράγματα αφού είναι πιο ξεκάθαρη η αίσθηση εσπεριδοειδών και κυρίως grapefruit σε συνδυασμό με την ίδια πιπεράτη αίσθηση, ενώ τα malts δίνουν μια γλυκύτητα συνολικά.


Επίγευση :: Φινάλε δυνατό, μέτριας διάρκειας με τελείωμα γλυκόπικρο και εμφανή και πάλι την αίσθηση των μπαχαρκιών και των βοτάνων!

Ενανθράκωση μέτρια, σώμα δεμένο και γεμάτο, αλκοόλ χαμηλό, αλλά και πάλι καλά κρυμμένο μέσα στην γενικότερη πολυπλοκότητα! 
Αυτή η δεύτερη ετικέτα της σειράς μάλλον μου άρεσε πιο πολύ από την πρώτη σαν περιεχόμενο, γιατί σαν ετικέτα - εξώφυλλο και οι δυο μάλλον είναι πολύ φευγάτες !!!

Βαθμολογία :: 8


Και καθώς πάμε αργά, αλλά σταθερά, προς το τέλος και αυτής της δύσκολης χρονιάς, ας σας προκαταβάλουμε λίγο για τα τελειώματα του έτους από τη De Struise ... 
γεροί να' μαστε πάνω από όλα ασφαλώς!


Struise Tsjeeses Reserva BBA (Bourbon Barrel Aged)
και
Struise Tsjeeses Reserva PBA (Port Barrel Aged)


2 σχόλια:

  1. Σαν να άρχισαν να ανοίγουν οι βαλίτσες από την Ολλανδία.Και εάν αυτά είναι τα πρώτα δείγματα (όπως και του Σπύρου),δεν μπορώ να φανταστώ την συνέχεια...Με ρέγουλα μάγκες,θα πάθουμε ζημιά !!!
    ΜΙΧΟ σύντομα θα έρθει και μια βαλίτσα από Ρώμη μεριά...
    Στην υγειά μας φίλοι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γιώργη ... και η βαλίτσα από τη Ρώμη θα έρθει και πολλά άλλα καταπληκτικά πράγματα θα ρίξουν άγκυρα εδώ στη συμπρωτεύουσα αυτή τη χρονιά ... που θα ανεβάσουν τον πήχη πολύ πολύ ψηλά! Γεροί να μαστε να τα χαρούμε και να τα απολαύσουμε ...
    ΜπυρόΚοσμε της Θεσσαλονίκης ετοιμάσου για μερικές εξαιρετικές αφίξεις !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή