Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

De Molen Tsarina Esra Imperial Porter ... λίγες ώρες πριν φτάσουμε στο "Μύλο"!

Οι εκκρεμότητες είχαν τακτοποιηθεί και απέμεναν λίγες ώρες μόνο για να βρεθούμε στον περίφημο Μπυρο-Μύλο του Bodegraven της Ολλανδίας ...


Μέσα σε αυτή τη χαλαρότητα και προσμονή είπαμε να ξεκινήσουμε τα προεόρτια τιμώντας τη Ζυθοποιία που σε λίγες ώρες θα άνοιγε τις πύλες της για να μας παρουσιάσει εκλεκτά ζυθοποιήματα από εξαιρετικές μικρο-ζυθοποιίες της Ευρώπης!
Την ώρα που το team των 3 πρωτευουσιάνων Μπυραματιστών ξεκινούσε για το αεροδρόμιο, το ντουέτο από τη συμπρωτεύουσα, έχοντας ακόμη μερικές ελεύθερες ώρες μπροστά του μέχρι την αναχώρηση, αφέθηκε στη γοητεία μιας Αυτοκρατορικής Τσαρίνας.



Αναμφισβήτητα και κατά γενική ομολογία μια από τις καλύτερες συνταγές της De Molen η Tsarina Esra Imperial Porter υπήρξε πριν 1,5 χρόνο στη Δανία πηγή απόλαυσης στη βαρελίσια εκδοχή της. Το ίδιο ασφαλώς συνέβη και στο μπουκάλι που άνοιξε για εμάς την αυλαία των μπυροαπολαύσεων λίγο πριν φτάσουμε στο Μύλο!



Οι υψηλοί αλκοολικοί της βαθμοί (11% ABV) θα μπορούσαν να την χαρακτηρίσουν ως Imperial Stout, αλλά ο σχετικά "light καβουρδισμένος malty" χαρακτήρας της την κατέταξε στις δυνατές Porter.
Το άρωμά της εξαιρετικό, πολύπλοκο με πάντρεμα μαύρων φρούτων, καφέ και πικρής σοκολάτας, ξηρών καρπών και πάστα ελιάς με αλκοόλη. Ανάλογη η αίσθηση και στη γεύση όπου επιπλέον τα δυνατά τσιμπήματα των λυκίσκων Saaz και Chinook (93 IBU παρακαλώ) δίνουν μια ιδιαίτερη αύρα στην ετικέτα αυτή η οποία κλείνει στο φινάλε με ακόμη πιο δυνατή πλέον την αίσθηση του πικρού και της αλκοόλης. Μια εξαιρετική συνταγή!



Δε θα μπορούσαμε να διαλέξουμε καλύτερη συνοδεία το διάστημα της αναμονής μας κι έτσι γουλιά με τη γουλιά βρισκόμασταν όλο και πιο κοντά στην ώρα της συνάντησής μας με την υπόλοιπη ομάδα της αποστολής όπου θα βάζαμε όλοι μαζί πλώρη για το Ζυθοποιείο της De Molen ...
Εξάλλου ... το πίσω μέρος της ετικέτας της Τσαρίνας ... μάλλον μας έκλεινε πονηρά το μάτι σα να ήξερε τι επρόκειτο να συμβεί λίαν συντόμως !










Αναμένοντας το πλήρες φωτογραφικό υλικό από το Σπυράκο μας ... ελπίζω κι εύχομαι πως εντός ΣΚ θα ανέβει και η ανταπόκριση από το Borefts Bier Festival ...

μέχρι τότε ...
Εις Υγείαν ... !!!

4 σχόλια:

  1. Ζηλιαααααααααααα μεχρι θανατου.
    και το ειχα σιγουρο για φετος....δυστυχος, δεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Exoume ftasei sto shmeio na dexomaste adiamartyrhta oti tetoies mpyres einai h prothermansh sas gia mpyro-festibal... epeidh gnwrizoume panw-katw ti tha akolouthisei!!! :)

    Perimenoume loipon na doume th nea sas periodeia!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. COSTAS ...σε είχαμε κατά νου μπας και σε πετύχουμε πουθενά. Εξάλλου στο συγκεκριμένο φεστιβάλ ήταν απολύτως εφικτό να γίνει κάτι τέτοιο. Τι να πω ... του χρόνου με το καλό ... Κι αν ζήλεψες με αυτές τις λίγες φωτογραφίες που έβαλα για ζέσταμα ... δεν θέλω να ξέρω τι θα πάθεις όταν ανέβει όλο το ρεπόρτο ...

    Δόκιμε ... εχεχεχεχε!! κάπως έτσι αγαπητέ ... Αλλά κι εσύ μόνο πίσω δεν πας με τα καλούδια που δοκιμάζεις εκεί στας Ευρώπας !! Είθε να μπορέσεις κάποια στιγμή να βρεις χρόνο να επισκεφτείς αυτό το φεστιβάλ ... Θα σου αρέσει 1000% λέμεεε ..

    Οι φωτογραφίες ήρθαν στα χέρια μου από όλα τα μέτωπα κι έτσι σιγά σιγά μέχρι αύριο το μεσημέρι υπολογίζω να έχει ανέβει όλο το ρεπόρτο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια καταπληκτική δοκιμή τη προηγούμενη του ταξιδιού, μας έβαλε σε κλίμα προσμονής και αγωνίας για το τι άλλο θα συναντήσουμε στον Μύλο...

    Η Tsarina είναι μια εξαιρετική IS σε όλα της! Η περιγραφή του ΜΙΧΟΥ δεν χωράει περαιτέρω ανάλυσης... Όσοι δεν την έχουν απολαύσει προτείνω να την βάλουν άμεσα στις πρώτες θέσεις της λίστας τους. Για μένα το 9αράκι το χει χαλαρά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή