Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

BrewDog CHRISTMAS PARADOX 2012 :: Είναι (πραγματικά) τρελοί αυτοί οι Σκωτσέζοι Νο4

Το απόλυτο Παράδοξο του σύγχρονου κόσμου είναι τα Χριστούγεννα, όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι της BrewDog, κάνοντας με αυτόν τον τρόπο την κατάλληλη εισαγωγή-διευκρίνιση τους, για να μας καλωσορίσουν και να μας συστήσουν την Χριστουγεννιάτικη version της εξαιρετικής σειράς Imperial Stouts που έχουν κυκλοφορήσει με το όνομα Paradox !!!


Τη σειρά της Paradox την έχουμε τιμήσει ουκ ολίγες φορές εδώ στους Μπυραματισμούς και σας έχουμε πει τις εντυπώσεις μας τόσο για την Jura και την Arran όσο και για την ξεχωριστή καπνιστή Smokehead ...
Το ερώτημα βέβαια που εύλογα προκύπτει είναι :: πόσο πιο "παράδοξη" μπορεί να γίνει πραγματικά μια Paradox, για να ντυθεί με έναν διαφορετικό και ιδιαίτερο εορταστικό μανδύα ώστε να δικαιολογεί το χαρακτηρισμό Christmas στο μπουκάλι της? Τι θα μπορούσε να την κάνει πιο "εντυπωσιακή" και ξεχωριστή? Τι θα μπορούσε να την κάνει πιο "παράδοξη"?


Ασφαλώς, αν σκεφτεί κάποιος ότι έχουμε να κάνουμε με ούτως ή άλλως "παράδοξους" ζυθοποιούς που βγάζουν μια ετικέτα με το όνομα Paradox, το ερώτημα από μόνο του ακούγεται στ' αυτιά τους μάλλον ακόμη πιο παράδοξο, αφού η απάντηση από τους ίδιους είναι παραδόξως πολύ πιο απλή :: το ρούμι !!!

Έτσι - και δικαιολογώντας ακόμη πιο πολύ το όνομα αυτής της σειράς imperial stout - οι της Brewdog προχωρούν ακόμη πιο παράδοξα και φτιάχνουν την χριστουγεννιάτικη εκδοχή της μπύρας matured in Rum Casks για 12 μήνες, σε αντίθεση με τις προηγούμενες εκδοχές που είδαμε εδώ μέσα και που μπήκαν για ωρίμανση- παλαίωση σε βαρέλια από διαφορετικά whiskies (κάποια στιγμή πρέπει να δοκιμάσω και την καινούρια "ενισχυμένη" εκδοχή της Arran, όπου το αλκοόλ της από 10% ABV που ήταν, έχει πάει στο 15%).

Έρχεται και το ανάλογο gift pack με το κουτάκι-αμπαλαζ ...
 και το πράγμα γίνεται καθ' όλα εορταστικό και ξεχωριστό !!!

This Christmas you can also choose to lose yourself in the delectable dark malts of our signature imperial stout aged in sweet, spicy rum casks for 12 months. 
This is the perfect after Christmas dinner beer. Best enjoyed before you play Pictionary with your Gran. It also comes in a killer gift box.

 

"Welcome to the modern world's ultimate paradox :: 
Christmas.

When the season of peace on earth can roughly be translated as commercialised hysteria on a tight budget.
Or the precursor to January's 'new you' is a week spent devouring the equivalent of your own weight with the ferocity of a ravenous reindeer.
Let this be the year that you choose not to succumb when the lure of conformity is at its strongest. Instead, fight fire with fire by unleasing this paradoxical beer as the antidote to Christmas.

Simply pour yourself a glass and sit back as the world descends into a temporary fairy light fuelled frenzy.

And if all else fails, just blame Santa."


Τώρα, για την μπύρα αυτή καθεαυτή τι να πρωτο-αναφέρει κάποιος! Η πολυπλοκότητα σε άρωμα-γεύση-φινάλε χτυπούσε κόκκινο. Πολύ έντονη η παρουσία της αλκοόλης από την αρχή μέχρι το τέλος με το ρούμι να έχει σαφώς το πάνω χέρι σε άρωμα-γεύση και επίγευση, ειδικά όταν η μπύρα ήταν σχετικά δροσερή προς χλιαρή. Σώμα γεμάτο, ενανθράκωση χαμηλή, έως σχεδόν ανύπαρκτη.

Όταν η μπύρα έπιασε περί τους 13-15 βαθμούς επήλθε μια υπέροχη ισορροπία σε όλα της και απογειώθηκαν τα πάντα. Malts,σοκολάτα, φρούτα, ελιά, ξύλο, καπνός, βανίλια, κανέλα, ρούμι, αλκοόλη και μια γενναιόδωρη δόση "παράδοξου" !!!

Άλλη μια παράδοξα εντυπωσιακή ετικέτα από την BrewDog, από αυτές τις συνταγές που πολύ καλά ξέρουν να "μαγειρεύουν" εκεί στη Σκωτία, για να εντυπωσιάσουν το μπυρο-φιλικό κοινό ανά τω κόσμω και να τραβήξουν τα βλέμματα και την περιέργεια προς δοκιμή του κάθε οπαδού τους, και όχι μόνο !!
Σίγουρα, είχε άρωμα και γεύση Χριστουγέννων από πολλές απόψεις που σημαίνει ότι, άσχετα με το εντυπωσιακό του πράγματος, οι τυπάδες πέτυχαν και πάλι το στόχο τους, έστω και δια μέσου της υπερβολής και του καταιγισμού μπυρο-πληροφοριών σε ρινικό και λαρυγγικό επίπεδο.

Αν την έβρισκα αυτή τη μπύρα πάλι και τα επόμενα Χριστούγεννα, σίγουρα θα την ξαναδοκίμαζα!


Παρ' όλες τις άκρως δελεαστικές προκλήσεις που δεχόμουν συνεχώς από τον Στελάρα, προκειμένου να αφήσω στην άκρη την Paradox για κάτι ακόμη πιο σπέσιαλ ( VAP) ... εγώ προτίμησα να ξανα-τιμήσω -για 2η φορά μέσα σε μια βδομάδα- αυτήν την παράδοξη Imperial Stout με όλες τις συνέπειες που θα ακολουθούσαν ... 
Το δίλημμα ήτο μέγα, όπως καταλαβαίνετε κι εσείς, αλλά θέλω να πιστεύω πως το αόρατο και πανταχού παρόν πνεύμα των Χριστουγέννων μου συγχώρησε τελικά την επιλογή μου αυτή ... 

Εις Υγείαν όλων !!

4 σχόλια:

  1. Αφου ξεκίνησες Mixos με Gregorious και σπέσιαλ Paradox τις μπυροπεριγραφες σου για το νεο έτος αντε να δούμε τι θα δουν τα ματακια μας κα αυτη τη χρονιά.
    Καλο 2013 με τέτοιες μπυρούκλες για ολους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια εξαιρετική πραγματικά imperial stout, που είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω μέσα στις γιορτές στο Local Pub, μαζί με την άλλη seasonal της Brewdog την Hoppy Christmas. Η συγκεκριμένη Paradox ήταν (όπως όλες της σειράς βέβαια) το τέλειο μπυροχριστουγεννιάτικο κέρασμα στον εαυτό μου, μια και φέτος δεν είχα ειδική παραγγελία απ' το εξωτερικό :P

    Πολύ καλά έκανες Χρήστο και παρά τις VAPαρεμβολές, επέμεινες ποιοτικά. Στο χέρι των ελλήνων ζυθοποιών είναι να συνδυάσουν το ποιοτικά με το ελληνικά. Εδώ είμαστε εμείς να τους το αναγνωρίσουμε... όταν και αν... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπύρα οτι πρέπει για να ξεκινήσει τέλεια η χρονιά.
    Τελικά όπου Paradox ειναι καλό. Απίστευτη μπύρα, απίστευτες μυρωδιές και γεύση.
    Ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο καλά και η υπόλοιπη χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι να πρωτοπείς και για τι να πρωτομιλήσεις? Για τη ποιότητα γραφής? Για τη πολυπλοκότητα των αισθήσεων και παραισθήσεων της παραπάνω μαυρίλας?

    Κάθε γουλιά και δάκρυ....κάθε σνιφάρισμα και ταξίδι...κάθε βλέμμα κι έρωτας!

    Υπέρτατη ετικέτα από την αγαπημένη μου σειρά....

    Ηδονή, γευστικός οργασμός και συναισθηματική παρόξυνση σε κάθε δοκιμή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή