Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

AC/DC :: πηγή μπυρο-έμπνευσης "for those about to Drink"

Το να αναφερθεί κάποιος στους AC/DC με λίγες κουβέντες είναι μάλλον κάτι πολύ δύσκολο, αφού το να μπορέσεις να καλύψεις επαρκώς το μουσικό τους - και όχι μόνο - έργο μέσα σε λίγες αράδες θα ήταν κάτι τουλάχιστον άστοχο.

Αναμφισβήτητα, έγραψαν τη δική τους ιστορία εδώ και 40 πλέον χρόνια, από το 1973 που "ξεφύτρωσαν" μέχρι και σήμερα και αναμφίβολα θα συνεχίσουν την ιστορία αυτή για κάποια χρονάκια ακόμη, αφού σίγουρα δεν έχουν πει την τελευταία τους κουβέντα. Έτσι, σοφότερο θα ήταν να γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον η συνολική αποτίμηση του έργου τους, όταν πια θα έχουν σταματήσει και οι ίδιοι να βουτάν την πένα στο μελάνι της ιστορίας που εξακολουθούν να γράφουν.

Σήμερα θα αναφερθούμε σε αυτούς εδώ στους Μπυραματισμούς από μια άλλη σκοπιά, αυτής της μπύρας. Ηθελημένα ή μη, μερικά κομμάτια-σταθμός της μπάντας αυτής αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης σε ονόματα ετικετών που αποφάσισαν να δώσουν κάποιοι ζυθοποιοί στις Η.Π.Α.
Αυτά τα παρακάτω τουλάχιστον μου ήρθαν εμένα στο μυαλό, ενώ θα έβαζα στοίχημα ότι θα υπάρχουν σίγουρα και κάποιες άλλες που τυχόν δεν έχουμε ξετρυπώσει όλα αυτά τα χρόνια.


Back in Black το αλουμινόκουτο της Black IPA δια χειρός 
21st Amendment Brewery από το San Francisco

Για το ultimate box set του Χαμένου Αββαείου είχαμε μιλήσει και στο παρελθόν και ασφαλώς δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το box οι AC/DC.

The Lost Abbey Hell's Bells στο Track 3.



A Remix to Honor AC/DC's Head Banging Classic, Hell's Bells

From the remixed tracks, Track 3 is a pale sour beer — A blend of two barrels of Mellow Yellow (a popular component in many of our sours), and Phunky Duck (a base beer in the blend that becomes Duck Duck Gooze).



Κι άλλες "καμπάνες της Κολάσεως", αυτή τη φορά με πινελιά "καλλωπισμού" σαν παραφθορά στο όνομα ... από την Big Boss Brewing στη Β. Καρολίνα.

 
Big Boss Brewing Hell's Belle


Το παρακάτω κι αν είναι πνευματώδες όνομα για μπύρα, εμπνευσμένο από το all time classic κομμάτι Highway to Hell ...


Ένα barley wine με το όνομα Highway to ALE από την Beer Valley Brewing Co. 


Η πολύ μεγάλη απήχηση που γνώρισε στο κοινό το αλουμινόκουτο των 568ml παρακαλώ της μπύρας των AC/DC, μάλλον οδήγησε αναπόφευκτα και στην 5λιτρη βαρελίσια συσκευασία της μπύρας για τους απανταχού οπαδούς των AC/DC ή της μπύρας ( ή και των δυο ταυτόχρονα).



German Beer ... Australian HardRock
 

Κι επειδή η μουσική δεν κοιτάει καταγωγές, χρώματα, τάξη, πεποιθήσεις, συνήθειες και γούστα ... προέκυψε και η παρακάτω σειρά κρασιών για τους φίλους που αγαπούν τον οίνο ...



For Those about to Drink ... we salute !!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου