Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Septem A.C.E. Imperial IPA ... με hobby hoppy χαρακτήρα !!

Στα πλαίσια της έκθεσης Horeca 2013, η Μικροζυθοποιία Septem παρουσίασε την πρώτη μπύρα της νέας σειράς που ονομάζεται Septem’s Hobby Hoppy Series.



Στόχος της Septem είναι να παρουσιάσει στους λάτρεις της μπύρας μοναδικές “one off” συνταγές, με κοινό χαρακτηριστικό τους την έντονη παρουσία λυκίσκου. Ο ευρηματικός τίτλος άλλωστε προσδιορίζει και την επιθυμία των δημιουργών της Septem, αφενός να κάνουν το hobby τους και αφετέρου να παρουσιάσουν “hoppy” μπύρες που θα αναδεικνύουν τα χαρίσματα της κάθε ποικιλίας λυκίσκου. 
Η πρώτη μπύρα αυτής της σειράς βαπτίστηκε A.C.E. O “άσσος” της Septem είχε νονούς τους τρεις αμερικάνικους λυκίσκους που συμμετείχαν στην συνταγή του: Αmarillo-Centennial-El dorado.
Το αποτέλεσμα είναι η πρώτη ελληνική Imperial IPA, μια απολαυστική μπύρα με 8,5% αλκοόλ, 100 IBU πικράδα και 21 βαθμούς Plato. 
Από την πρώτη στιγμή κατέκτησε το “μπυρόφιλο” κοινό, που είχε τη δυνατότητα να την δοκιμάσει σε βαρέλι στο Local Pub στο Χαλάνδρι. 


Με έντονο πορτοκαλί χρώμα, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας και εντυπωσιακά αρώματα ροδάκινου, λεμονανθών και κίτρου κερδίζει και τον πιο απαιτητικό γευσιγνώστη. Η μεστή, γεμάτη γεύση που κρύβει αριστουργηματικά την υψηλή αλκοόλη και η έντονα αρωματική επίγευση, ολοκληρώνει την εντυπωσιακή εικόνα της πρώτης Ελληνικής Imperial IPA.

H A.C.E. διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες και σημεία πώλησης στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

2 σχόλια:

  1. Ευτυχώς είχαμε την τύχη να τη δοκιμάσουμε και στο IPAnema Bar, στη Θεσσαλονίκη.
    Από τις καλύτερες IPA που έχω πιεί, εξαιρετικά αρωματική και ισορροπημένη, ελπίζω να ανταποκριθεί το ελληνικό κοινό.
    Και ελπίζω να έχει κανείς πρόσβαση και από τα σούπερ μάρκερ, βλέπε Βασιλόπουλο, όπου βρίσκει κανείς άλλες ετικέτες της Septem.
    Θα προτιμούσα να μπει στη σειρά των ημερών της και να μην έχει ξεχωριστό όνομα.
    Αναμένω και την Ιpa αν δεν κάνω λάθος του ερασιτέχνη ζυθοποιού που κέρδισε στο διαγωνισμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nα ενημερωσω οτι την Septem Ace Imperial IPA σε φιαλη των 500ml μπορουμε να την βρουμε και στην καβα Αμπελοσοφίες-WINE ILLUSION, Κειριάδων 81-83 Κ. Πετράλωνα στα 3,5 €.

    ΑπάντησηΔιαγραφή