Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Το "αστέρι" των Χριστουγέννων



  Και όταν λέμε αστέρι προφανώς μιλάμε για μια μπύρα πραγματικό αστέρι. Για την ακρίβεια μιλάμε για το "Άστρο του θανάτου" ή στα Εγγλέζικα Death Star της Ιταλικής ζυθοποιίας Revelation Cat. Το όνομα της μπύρας όπως και η ετικέτα είναι εμπνευσμένα απο  το ομώνυμο μυθιστόρημα των Μichael Reaves και Steve Perry "Star Wars : Death Star". Mια μπύρα πραγματική αποκάλυψη απο τον Alex Liberati , o οποίος συνεχίζει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του στην ζυθοποίηση δίνοντας στο κοινό του κάτι το καινούργιο και το ξεχωριστό.  
  Τη συγκεκριμένη μπύρα την δοκίμασα πρώτη φορά σε μια στιγμή έμπνευσης του Anton Fred στο ταξίδι μας προς το De Molen Beer Fest , στη Brasserie 4:20. Με το που δοκίμασα απο την μπύρα του Αντώνη ήπια γρήγορα την μπύρα μου και έφυγα και εγώ για να γεμίσω το ποτήρι μου απο το βαρελάκι της Brasserie.

 Ας μην πολυλογώ όμως , η Death Star είναι μια Imperial Sweet Stout με το αλκοόλ στο 13% , η οποία παράγεται απο malts άριστης ποιότητας , μαγιά ειδική για υψηλής πυκνότητας ζυμώσεις σχεδιασμένη στο San Diego , επίσης ζυθοποιήθηκε με vanilla beans και λακτόζη ένα συστατικό το οποίο χρησιμοποιείται σε πολλές Sweet Stout για να αυξήσει το σώμα της μπύρας.

Ας πάμε και στο παρασύνθημα



Εμφάνιση: Χρώμα μαύρο και άραχνο , βάζω την μπύρα στο φώς , πράμα δεν περνούσε πίσσα μαύρο που λέει και το μπουκάλι άντε κάτι καφέ ανταύγειες ίσα που φαινόντουσαν. Ο αφρός μισό δάχτυλο , καφέ χρώμα , κρεμώδης , έκανε την παρουσία του για 4 λεπτά και μετά αποχώρησε.

Άρωμα: Εδώ τι να λέμε τώρα , πανικός! Αρχικά φρούτα του δάσους όπως σμέουρα και δαμάσκηνα , κάτι σαν τάρτα μήλου ,  βανίλια και πίσω-πίσω διακριτικά καβουρδισμένα malts και μια ιδέα ξύλου. Αρκετά περίπλοκο και ξεχωριστό το άρωμα.

Γεύση : Γεύση απο άλλο κόσμο , αρχικά πίνεις και σου έρχονται τα φρούτα όπως αυτά που προαναφέρθηκαν με μια όμορφη διακριτική πικράδα , στο δεύτερο στάδιο εμφανίζεται η βανίλια με μια απαλή αίσθηση γάλακτος (απο την λακτόζη) με την ήπια ενανθράκωση να σου γαργαλάει ευχάριστα την γλώσσα. Εν συνεχεία παίρνει θέση η σοκολάτα γάλακτος και μετά απο 2-3 δευτερόλεπτα δίνει την θέση της στη σοκολάτα bitter η οποία μένει μέχρι τέλους , δίνοντας σε λάτρεις της σοκολάτας όπως εμένα την τέλεια επίγευση.

  Πραγματικά μια μπύρα τρομερή την οποία όπως και τότε στην Ιταλία έτσι και τώρα απο το μπουκάλι  , την απόλαυσα και με το παραπάνω. Μια απο τις κορυφαίες μπύρες που έχω δοκιμάσει. Κάτι ήξερα Αντώνη που έλεγα να πάρουμε παραπάνω αλλά εσύ......

  Επίσης πριν κλείσω θέλω να ευχηθώ στον πατριώτη μου τον Γιωργάρα καλή επιτυχία και καλές δουλειές στο νέο IPAnema στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Μπορεί να χάσω το grand-opening αλλά που θα πάει θα ανέβω μετά την εξεταστική!

  Εύχομαι λοιπόν σε όλους καλές γιορτές με υγεία , αγάπη και χαρά και πολλά μπυράκια φυσικά. Και μη σας ρίχνει τίποτα!



Εβίβα λοιπόν κοπέλια!

8 σχόλια:

  1. Aπολαυστική παρουσίαση Μάνο !!!
    Με έβαλες στην πρίζα να την βρω και να τη δοκιμάσω.
    Είχα την τύχη να δοκιμάσω τις περισσότερες από τις ετικέτες της Revelation Cat, κατά την επίσκεψη μου στη Ρώμη. Ο ίδιος ο Alex μου περιέγραψε την κάθε μπύρα του ξεχωριστά. Ελπίζω σύντομα να τις απόλαμβάνουμε και στα μέρη μας... (κάτι ψήνεται...)
    Μάνο ευχαριστώ πολύ φίλε για τις ευχές και θα είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή να τα πιούμε παρέα ξανά στη νέα pub μας !!!
    Και για να μην ξεχνιώμαστε, ας αρχίσουμε σιγά σιγά την οργάνωση καμιάς μπυρο-εξόρμησης στην Ευρώπη !!!
    Τις καλύτερες ευχές μου για τις γιορτές αδερφέ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Nα 'σαι καλά Γιώργο.
      Βασικά επιβάλλεται να την δοκιμάσεις.. Κοίτα για εμένα η Revelation είναι κατα τη γνώμη μου η καλύτερη Ιταλική ζυθοποιία αυτή τη στιγμή , απο τα όσα δοκίμασα και απο τις άλλες στο Festival και στη Ρώμη.

      Θα το προσπαθήσω να ανέβω σίγουρα και θα οργανωθούμε εκεί..
      Καλές γιορτές αδερφέ..

      Διαγραφή
  2. Αυτό μάλιστα! Αυτό είναι αστέρι! Μαύρο, σκοτεινό και... φρουτοσοκολατένιο απ' ό,τι διαβάζω.
    Καλές γιορτές σε όλους σας παιδιά με υγεία, με γεμάτες τσέπες και φυσικά, με γεμάτα ποτήρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χεχε , καλές γιορτές και σε σένα Dark Chef!
      Με καλή παρέα πάνω απ'όλα και ας είναι και οι τσέπες άδειες!

      Διαγραφή
  3. Μιλαμε για μπυρακλα. Οσοι την βρειτε, να τη δοκιμασετε οπωσδηποτε. Οτι εχω δοκιμασει γενικα απο Revelation Cat ειναι αρκετα αξιολογο. Αν μπορεσετε να επισκεφτειτε την Braserie 4:20 ακομα καλυτερα.

    Μη στεναχωριεσαι Μανο. Θα ξαναπαμε Ρωμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προφανώς Αντώνη.. Και δε νομίζω να είναι μακριά και η ώρα..

      Διαγραφή
  4. Μπυροαδέρφια, Φλεβάρη πάω Ρώμη!!!!! Και μάλλον η βαλίτσα θα είναι γεμάτη καλούδια στην επιστροφή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις ξαναπάει θα ξετρελαθείς , εμείς τουλάχιστον αυτό πάθαμε..
      Θα βρείς πολλά καλούδια σίγουρα να φέρεις!

      Διαγραφή