Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Delphi Beer by ΕΛΙΞΗ Α.Ε.



Τον τελευταίο καιρό στην χώρα μας έχουμε γνωρίσει αρκετές ετικέτες από Ελληνικές μικροζυθοποιείες, πράγμα που είναι καλό φυσικά για ‘μας. Σήμερα θα δούμε την Delphi Beer, μια μπύρα που παράγεται από την Ελιξη Α.Ε. από τον Ιούνιο του 2013. Την πρώτη επαφή την κάναμε με το ενημερωτικό ποστ του φίλου μας του Dokimou, όπου μπορείτε να διαβάσετε και κάποιες  πληροφορίες γι’ αυτήν την καινούργια προσπάθεια, έτσι και πήρα την σκυτάλη από την προτροπή του για την δοκιμή της. Για περισσότερα στοιχεία για την ιστορία, το όνομα και το λογότυπο μπορείτε να δείτε στο site της εταιρίας.
H ΣΠΕΙΡΑ σύμβολο Ζωής, Δύναμης & Δημιουργίας εύλογα επιλέχθηκε ως trade mark της μπύρας μας


Κάπου εδώ να αναφέρω ότι στην συγκεκριμένη ιστορία υπάρχουν κάποια σημεία που θα θελα να αναφερθώ. Κατ’ αρχήν να πω ότι ήμουν πολύ επιφυλακτικός, καθώς εξ αρχής έπεσε τρελή διαφήμιση για την Delphi και πολλές αναφορές σε πολλά και διάφορα site. Θα μου πείτε “αυτό είναι καλό”, όλοι αν ήμασταν σ’ αυτή την θέση θα θέλαμε το προϊόν μας να φαίνεται και να διαφημίζεται παντού. Απλώς η δικιά μου λογική και οι εμπειρίες από κάποιες αντίστοιχες προσπάθειες με είχαν απογοητεύσει. Κάτι ακόμα που με είχε κάνει επιφυλακτικό είναι το ότι φαίνεται περισσότερο να μας απασχόλησε το μπουκάλι και η εικόνα της παρά το προϊόν αυτό καθ’ αυτό. Σίγουρα το να μπεις σε μια περίεργη αγορά, όπως η Ελληνική σε περίοδο κρίσης, θέλει και τέτοιους χειρισμούς αλλά κατά την γνώμη μου τέτοιους χειρισμούς θα χρειαζόταν και η τιμή της που για μένα είναι κάπως ακριβή. 
Απλά θα αναφέρω ότι στις 100 καλύτερες μπύρες του κόσμου και από τις καλύτερες DIPA του κόσμου βάση του ratebeer είναι μια μπύρα σε κουτάκι ... ναι ναι σε κουτάκι (την συναντήσαμε ΕΔΩ). Αν το ζουμί δε μετράει όλα τ’ άλλα πάνε περίπατο


Αφού σας ζάλισα με την προσωπική μου άποψη θα προχωρήσω σ αυτό που για μένα έχει την μεγαλύτερη σημασία, ναι καλά καταλάβατε μόλις άνοιξε η μπουκάλα !!! Η Delphi είναι μια διπλοζύμωτη Premium Pilsner, με αλκοόλ στο 4,5% 

Η εικόνα της πανέμορφη, νικάει το μπουκάλι κατά κράτος :p Το χρώμα της ξανθό και θολό, με τον λευκό αφρό της να στέκει στην αρχή δυνατός με της μεγάλες φυσαλίδες του και αργότερα ν’ αφήνει  ένα λευκό σεντονάκι μέχρι το τέλος.


 Το άρωμα της ανοιξιάτικο. Αρώματα λουλουδιών, κίτρου, πορτοκαλιού, γρασιδιού και κάποιων μπαχαρικών σε κάνει λίγο να μπερδεύεσαι ανάμεσα στα είδη wit και pilsner. Ωραίο παιχνίδισμα που σίγουρα θα κάνουν και τον πιο δύσπιστο να θέλει να νιώσει της γεύση της αμέσως.

Η γεύση της μπαλατζάρει όμορφα από το γλυκό στο πικρό. Καραμέλα η πρώτη εντύπωση με το λεμονάκι και τα μπαχαρικά να παίρνουν την σκυτάλη, αφήνοντας το ξηρό τελείωμα της για κάμποση ώρα στο στόμα σου. Το σώμα της μέτριο όπως και το ανθρακικό της. Το αλκοόλ όπως είναι και λογικό καθώς είναι χαμηλό δεν το διακρίνεις πουθενά.


Βαθμολογία: 8,5

Μια αξιόλογη μπύρα που πραγματικά είναι κοντά στον μέσο Έλληνα καταναλωτή μπύρας από θέμα γεύσης, αλλά ταυτόχρονα απομακρύνεται λόγο τιμής, δυστυχώς. Εύχομαι να υπάρξει μια πολύ καλύτερη συνέχεια ακόμα γιατί χρειαζόμαστε και θέλουμε τα Ελληνικά προϊόντα να βρίσκουν το κοινό τους.

Στην ΥΓΕΙΑ σας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου