Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Μπυρο-νέα made in Greece



Η αλήθεια είναι ότι έχουμε μπει για τα καλά σε εποχές ανάπτυξης της Ελληνικής μπύρας. Κάθε τόσο έχουμε και μια νέα είσοδο στην Ελληνική αγορά καινούργιων ετικετών. Οι μικροζυθοποιίες της χώρας μας όλο και αυξάνονται και οι μεγαλύτερες ζυθοποιίες προσπαθούν και αυτές με την σειρά τους να πιάσουν τον παλμό των Ελλήνων καταναλωτών. Αυτό μόνο χαρά γεμίζει εμάς τους λάτρεις της μπύρας, που βλέπουμε τις προσπάθειες όλων για την ανάδειξη της ποιοτικής μπύρας στη χώρα μας.


 Τα νέα λοιπόν πολλά ίσως κάποια αυτά να είναι και ελαφρώς παλιότερα, αλλά μιας και δεν έχουν αναφερθεί εδώ μέσα θα το κάνω τώρα.

 

Η ζυθοποιία Χίου - Chios Beer έφτιαξε και μοιράστηκε με ‘μας μια καινούργια μπύρα, που αν μου το ‘λεγαν πριν 2-3 χρόνια οτι θα υπήρχε δε θα το πίστευα. Την ζυθοποιία Χίου την γνωρίσαμε από το ποστ του Μίχου για την πρώτη τους μπύρα. Ο λόγος σήμερα είναι για την Chios Smoked Robust Porter, ναι μια καπνιστή porter με αρώματα καφέ, σοκολάτας και διακριτικό κάπνισμα. Σημαντικά βήματα προόδου που ελπίζουμε να μην σταματήσουν εδώ. Στη πρώτη ευκαιρία θα την γευτούμε και θα σας δώσουμε και ένα ραπόρτο.


Την εμφάνισή της στα μπυροδρώμενα της χώρας μας έκανε και η ζυθοποιία Θεσσαλίας, με δύο μπύρες την Ζήτα και την Θήτα εμπνευσμένες πιθανών από τ αρχικά τους γράμματα. Και οι δύο αυτές μπύρες ανήκουν στο είδος των lager με την Ζήτα πιο αρωματική και την Θήτα πιο εύκολη και κοντά στο μέσο Έλληνα καταναλωτή. Πολλές πληροφορίες δεν βρήκα για να σας ενημερώσω για περισσότερα, πέρα από το ότι η ζυθοποίηση πραγματοποιείτε στις εγκαταστάσεις της Πειραϊκής. Σύντομα θα τις δούμε εκτενέστερα και θα μεταφέρουμε την άποψη μας.


Η Ολυμπιακή ζυθοποιία δεν το βάζει κάτω ώστε να μπει στην αγορά με καινούργια προϊόντα, προϊόντα τα οποία να κάνουν τους καταναλωτές να γνωρίσουν διαφορετικά είδη και γεύσεις. Μετά λοιπόν την Fix dark έρχεται η Fix Royale, η οποία και παρουσιάστηκε στην πρόσφατη έκθεση της HoReCa. Αυτή η καινούργια μπύρα είναι τύπου weiss, για την οπoία χρησιμοποιείτε Ελληνικό κριθάρι.
Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, κ. Γιάννης Χήτος, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με τη FIX Royale διευρύνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας, με βασικό γνώμονα τις ανάγκες των καταναλωτών και την εξέλιξη της κουλτούρας μπύρας στην ελληνική αγορά. Με βασικό μας στόχο να προσφέρουμε στο κοινό προϊόντα με υψηλό δείκτη ποιότητας και γευστικών χαρακτηριστικών, τα άκρως θετικά σχόλια που αποσπάσαμε από τους επισκέπτες της έκθεσης μας στηρίζουν και για τα επόμενα μας βήματα».
Σύντομα θα βρεθεί και αυτή στο ποτήρι μας και θα μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Ευχόμαστε το 2014 να δούμε ακόμα πιο μεγάλη ανάπτυξη και ο κόσμος να μπαίνει στο νόημα της ποιοτικής μπύρας!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου