Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

Σόλο .... Εποχιακές 1ο Μερος

Όπως γράψαμε και στα τελευταία άρθρα μας κινούμαστε σε ρυθμούς Σολο καθώς ο Κρητικός ζύθος έκανε τεράστιο μπαμ. Εδώ βέβαια να αναφέρω οτι κι άλλες Ελληνικές προσπάθειες έχουν γίνει και φυσικά δεν τις ξεχνάμε και θα τις δούμε κι αυτές στα επόμενα άρθρα(πρώτα ο Θεός).




Σήμερα θα μπούμε στο μαγικό κόσμο των seasonal ετικετών της εταιρίας, καθώς όπως μας είχαν ενημερώσει εκτός της πρώτης γραμμής μπύρες θα παρήγαγαν και μια σειρά εποχιακών οι οποίες έχουν ανακοινωθεί ΕΔΩ.







Η πρώτη που θα δούμε είναι ο 13ος Απόστολος μια δημιουργία για την γιορτή του Πάσχα στην οποία χρησιμοποιήθηκε Βελγική μαγιά και λυκίσκος Citra.

Ετικέτα: 13ος Απόστολος 
Είδος: Belgian Strong Ale
Αλκοόλ: 11%
IBU: 30


Εμφάνιση: Χρώμα ξανθό θολό με κρεμώδη πυκνό αφρό.

Άρωμα: Βγαίνει πολύ η μυρωδιά της Βελγικής μαγιάς παρεαούλα με λουλουδένιες γλυκές μυρωδιές και το αλκοόλ φαίνεται κι αυτό.

Γεύση: Διακριτικά γλυκιά με την πίκρα να έρχεται από πίσω.

Γενικά: Επίγευση μακράς διαρκείας και σώμα γεμάτο με το αλκοόλ να ζεσταίνει το λαιμό.

Παρατηρήσεις: Πολύ ωραία μπύρα αντιπροσωπεύει καλά το στύλ. Μπορεί να συνοδέψει το Πασχαλινό μας γεύμα αλλά προτιμότερο θα ήταν για απεριτίφ αυτού.




Η δεύτερη των εποχιακών είναι η Hoppy Summer (Καλοκαίρι λυκίσκου) με λυκίσκο Mosaic. Ειναι μιά μπύρα για την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου που προσπαθεί να μας δώσει τις τελειες αναλογίες για το καλοκαίρι .... Ανάλαφρη, ξεδιψαστική με πολλά αρώματα και χαμηλό αλκοόλ.

Ετικέτα: Hoppy Summer
Είδος: Session IPA
Αλκοόλ: 4.5%
IBU: 20


Εμφάνιση: Χρώμα ξανθό θολό με λευκό ελαφρύ αφρό.

Άρωμα: Φρεσκάδα η πρώτη μυτιά με το λυκίσκο να ξεχωρίζει με τα γρασίδια και τα λουλούδια.

Γεύση: Ελαφρώς γλυκιά στην αρχή μέχρι να ξεκινήσουν τα πικρά τσιμπήματα του λυκίσκου τα οποία παραμένουν εώς το τέλος.

Γενικά: Επίγευση μέτριας διάρκειας, σώμα ελαφρύ και αλκοόλ που δεν προβληματίζει.

Παρατηρήσεις: Πολύ ωραία μπύρα που θα την λατρέψουν οι hopheads. Όπως μας λένε από την Σόλο η μπύρα ταιριάζει με την καλύτερη παρέα αλλά άμα θέλετε φαγητό ταιριάζει με σχεδόν τα πάντα, εγώ θα προτιμούσα το χταποδάκι της ετικέτας ;) 


Στην Υγειά Σας και Καλό Καλοκαίρι να 'χουμε!!!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου